Dodijeljene glazbene nagrade “Porin”: Pjesma godine Damira Urbana “Sama”

Na dodjeli glazbenih nagrada “Porin”, održanoj u četvrtak u Osijeku, za pjesmu godine nagrađen je Damir Urban za hit “Sama”, a “Porini” za životno djelo dodijeljeni su Veri Svoboda Njikoš i Juri Stubliću te posmrtno Akiju Rahimovskom.

Na svečanoj dodjeli u osječkoj sportskoj dvorani “Gradski vrt”  za album godine “Porinom” su nagrađeni “Urban&4” za album “Lipanj, srpanj, kolovoz”, a kao najbolji novi izvođač nagradu je osvojio Filip Rudan.
Za najbolju žensku vokalnu izvedbu nagrađena je Bad Daughter za skladbu “Favourite Game”, dok je za najbolju mušku vokalnu izvedbu “Porina” dobio Matija Cvek za pjesmu “Ptice”.

Za najbolji album klasične glazbe “Porina” je osvojio album “Koncerti za saksofon i gudače” Nikole Fabijanića i “Acoustic Projects Strings”.
Nagradu za najbolji album pop glazbe dobio je “Izbirljivo i slučajno” Matije Cveka, dok je kao najbolji album rock glazbe “Porinom” nagrađen album “Lipanj, srpanj kolovoz” skupine “Urban&4”.

Najboljim albumom alternativne glazbe proglašen je album “Portopop” izvođača “Porto Morto”, a za najbolji album jazz glazbe “Porina” su dobili Zvonimir Šestak Groove Asembly za album “In the Pocket” i Šimun Matišić Quintet za album “Tribute to B.P.”

Nagrada “Porin” ove se godine dodjeljivala u ukupno 37 kategorija, a “Porina” za životno djelo ove su godine dobili Vera Svoboda Njikoš, Jura Stublić i postumno nedavno preminuli pjevač “Parnog valjka” Aki Rahimovski.

Izvršni direktor “Porina” Davor Drezga  zahvalio je gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji na domaćinstvu i svima koji su sudjelovali u organizaciji ovogodišnje dodjele “Porina” koja se, istaknuto je, održala na velikoj sceni, s produkcijom na zavidnoj razini
Glavna tajnica “Porina” Ivana Martinac izjavila je novinarima kako je od posljednje dodjele “Porina” u Osijeku prošlo 16. godina te kako organizatori smatraju da se priredba ne treba centralizirati u Zagrebu, nego održavati u raznim hrvatskim gradovima.

Dodala je kako je ove godine za 37. kategorija pristiglo ukupno 2.116 prijava,  samo za pjesmu godine bila je prijavljena 381 skladba te istaknula kako se iduće godine održava jubilarna 30. dodjela “Porina”.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić rekao je kako je grad Osijek ponosni domaćin glazbeno scenskog spektakla, koji je okupio najbolje glazbenike i najbolje publiku. Grad organizira mnogobrojne glazbene, kulturne i sportske priredbe te tako pokazujemo da je Osijek vrlo živ grad, s puno događaja, dodao je Radić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...