Dukić: “Ne možemo napraviti četverotračnu cestu na mjestu zaobilaznice jer bismo porušili kuće”

Gradsko vijeće prihvatilo je inicijativu kluba vijećnika Enija Meštrovića da Grad Zadar uputi inicijativu za promjenu prostornog plana Zadarske županije kojom će se zaustaviti gradnja prometnice iznad ulice Hrvatskog sabora.

Meštrović kaže kako se ne radi o zaobilaznici, budući da ona ne zaobilazni ništa, nego se samo omogućuje širenje građevinskog zemljišta i stvaranje čepa na drugom mjestu. Smatra da će to šire građevinsko područje služiti privatnim investitorima, a ne građanima Zadra.

HDZ je bio protiv prijedloga.

-Sadašnje stanje je neodrživo. Ovim zahvatom, s deniveliranom prometnicom kod Supernove, od koje bi jedan krak vodio prema gradu a drugi prema Ninu, propusnost do Predvojničke bi se utrostručila, rekao je Bruno Milin, dok je Ante Kolega dodao kako ova ulica traži četiri trake.

-Što se tiče pretvaranja poljoprivrednog zemljišta u građevinsko, u Zadru više nema dovoljnog građevinskog zemljišta, ruše se kuće da bi se gradile zgrade, što znači da nama treba još prostora, rekao je Kolega.

Gradonačelnik Branko Dukić rekao je da tamo nisu samo polja Bokanjana, već i polja polja otočana, Stanaraca, Crnjana, Arbanasa.

-Zašto vi želite obezvrijediti moje zemljište? Ja tamo imam malo zemlje, vjerojatno ću zasaditi krumpir, neću graditi kuću, ali u budućnosti tamo će nešto biti, nešto što Gradsko vijeće jednog dana odluči. Mali čovjek koji ima tamo malo polja, zašto njegova nekretnina ne bi vrijedila više?, upitao je Dukić i dodao kako zaobilaznicom prolazi 17 tisuća vozila svakog dana.

-Ne možemo napraviti četverotračnu cestu na mjestu zaobilaznice jer bismo porušili kuće, zaključio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...