Ekipa Zadra pobijedila Split: “Peta osobna Thompsona dodatno je otežala stvari”

Ekipa Zadra završava turneju gostovanja pobjedom protiv Splita u trećem kolu HT Premijer lige za prvaka!

Nakon poraza i drame u Baru, Zadar je bez dva igrača u rotaciji (Bursać i Vuković) upisao pobjedu u još jednom teškom susretu, u suretu u kojem je svega jedna lopta puno toga pokazivala i značila.

Prvo poluvrijeme prošlo je u bojama ‘Žutih’ koji su bolje reagirali i uz osam napadačkih skokova više od ‘plavo-bijelih’ stizali su i plusevi na kontu domaćina pa su sukladno tome imali i prednost od 42:36.

Puno bolje Zadrane gledali smo u nastavku, Zadar je igrao srčano do samog kraja i nije niti u jednom trenutku potpisivao kapitulaciju pred uvelike raspoloženim Majem Kovačevićem koji je iza linije 6,25 pravio prave probleme s pet ubačenih šuteva.

Kontru su mu kada je Split 3 minute i 40 sekundi prije kraja otišao na +9 (71:62) pružili dalekometnim ubačajima Dario Drežnjak i čovjek koji je uvelike proigrao dolaskom proljeća Dominik Mavra.

Nakon toga u splitkse redove uveo se svojevrstan nemir što su Zadrani odlično iskoristili te su preko Drežnjakovih i Carterovih bacanja stigli u potpuni egal, a pobjedu su igračima trenera Helbicha zagarantirali Pavle Marčinković odličnom rolom u kojoj je položio za +2 (74:76), a nakon minute odmora trenera Subotića  nevjerojatni Justin Carter još jednom se ukazao i blokirao Shorterov ulazak nakon čega je Jordano gađao 100% sa slobodnih bacanja i tu smo stigli ka konačnih 77:78.

Uz 19 koševa i 8 asistencija Zadar je predvodio Dominik Mavra, Justin Carter ubacio je 15 uz 11 skokova i 5 asistencija, a isti broj poena upisao je i  Dario Drežnjak.

Maj Kovačević pogodio je 16 koševa od čega je pet bilo za tri, a Roko Leni Ukić dodao je 15.

Srđan Helbich, trener Zadra:

‘Čestitao bih svojim momcima na odličnoj partiji nakon teškog vikenda iza nas, gdje smo imali utakmicu s Cibonom u petak, pa putovanje i povratak u rezultat u Baru protiv Mornara pa put nazad. Ritam je stvarni lud i događaju se neke sitne ozljede i danas smo dogovorili da ako energetski uspijemo izvući utakmicu biti ćemo u prilici da pobijedimo. Prvo poluvrijeme su nas nadskakali s osam napadačkih skokova, i tu smo se dogovorili da to moramo iskontrolirati usprkos skraćene rotacije koju je dodatno otežala peta osobna pogreška Thompsona. Dečki su na to odgovorili i čestitam im na tome, a naravno čestitam i Splitu na odličnoj partiji kojom su pokazali da nas čeka zanimljiv kraj prvenstva.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...