Gaši: “Linearni akcelerator će stići do lokalnih izbora 2025. godine. Možda bude potrebna kolektivna molitva u zgradi Županije”

Nakon što su premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Branko Dukić obećali linearni akcelerator za zadarsku bolnicu do jeseni, odnosno do kraja prošle godine, saznajemo što se dogodilo u međuvremenu, javlja SDP-ov Erol Gaši.

U sarkastičnom pismu objašnjava zašto će prijeko potreban uređaj za liječenje najtežih bolesnika, koji je već trebao biti u zadarskoj bolnici, biti nabavljen tek 2025., navodno.

Prenosimo ga u cijelosti:

1. Nakon što je premijer Andrej Plenković u Zadru (sasvim slučajno u lokalnoj kampanji) dao obećanje o linearnom akceleratoru, istog dana je obavio hitan poziv proizvođaču da se čim prije pošalje za Zadar!
2. Proizvođač je toliko ozbiljno shvatio poziv premijera da je radnicima naloženo da ostave sve druge poslove i hitno se posvete proizvodnji linearnog akceleratora za Zadar kako bi isti bio gotov do jeseni 2021.!
3. Kako je vrijeme bilo izuzetno kratko, zamolili su gradonačelnika Dukića i župana Longina odgodu roka do kraja 2021., na što su pristali teška srca. Ali, ni dana duže!
4. Svjesni hitnoće posla, krenulo se s brzim sastavljanjem linearnog akceleratora, ali se zbog brzine rada kako bi se zadovoljilo premijera, župana i gradonačelnika dogodila tehnička pogreška! Umjesto linearnog akceleratora, sastavili su eksponencijalni akcelerator!
5. Krenulo se s rastavljanjem djelova i prilikom istoga ispao je jedan čip koji je nakon toga bio neupotrebljiv.
6. Zbog gospodarske krize, došlo je do zastoja u proizvodnji čipova i moralo se mjesecima čekati na novi. Jedini koji je zadovoljavao uvjete i koji se mogao odmah dobaviti je u Rusiji.
7. Taman kad se naručilo čip iz Rusije, Rusiji su udarene sankcije i čip nije mogao napustiti Rusiju.
8. Premijer je istog trenutka nazvao predsjednika Europskog vijeća Charles Michela da se kratkoročno ukinu sankcije Rusiji dok čip ne napusti rusko tlo.
Charles Michel nije imao sluha.
9. Angažirana je specijalna jedinica koja po gradovima dopunjava poruku s razglasa: “Staro željezo, bojlere, akumulatore, ČIPOVE za linearni akceleratore skupljamo!”
Bezuspješno.
10. Čip je dronom u tajnosti isporučen na Jarun. Nažalost, u padu drona i ovaj čip je postao neupotrebljiv.
11. Nakon svega, odlučeno je kako će linearni akcelerator stići do LOKALNIH IZBORA 2025. godine!
12. Ukoliko dođe do prijevremenih izbora, u cijelu priču će se molitvama uključiti i zadarska Nadbiskupija, kako bi isti stigao u ranijem roku.
Kolektivna molitva održat će se gdje i priliči, u zgradi Županije.

Do tada, pratite nas za više informacija…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...