Grad osigurao pola milijuna kuna za ukrajinski grad Brovary, šalju agregate, sklopive krevete i higijenu

Na samom početku Kolegija gradonačelnik Branko Dukić se osvrnuo na stanje u Ukrajini i još jednom iskazao podršku ukrajinskom narodu, a posebno prijateljskom gradu Brovaryju.

Nakon što smo im poslali pismo potpore, iz Brovaryja su odgovorili sa konkretnim zahtjevima za pomoć. Angažirali smo se kako bi prve pošiljke krenule već ovog tjedna, rekao je gradonačelnik.

Zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zadra Ante Babić detaljnije je objasnio načine prikupljanja pomoći.

Kako su iz Brovaryja iskazali potrebe za sklopivim krevetima, dizelskim agregatima i određenim lijekovima, Grad je krenuo u nabavku. Pomoć u lijekovima još nije moguće realizirati zbog propisa koji reguliraju njihovu trgovinu u RH, ali je nabavljeno 100 sklopivih kreveta, a očekuje se još 50 tijekom dana, te 10 dizelskih agreagata i paketi higijenskih potrepština te će ta pomoć krenuti prema Ukrajini najkasnije u petak, 11. ožujka. Također, Grad Zadar će, u suradnji s Caritasom, otvoriti poseban račun za pomoć prijateljskom gradu Brovaryju, na koji će građani moći uplaćivati sredstva iz kojih će se financirati daljnja pomoć prema potrebama koje čelništvo Brovaryja iskaže, kazao je.

Kako je za samu nabavku zatraženih lijekova potreban višemilijunski iznos, u suradnji s Caritasom Zadarske nadbiskupije, za pomoć građanima tog prijateljskog ukrajinskog grada, otvoren je račun:

RBA: HR582484008110130884

Poziv na broj: HR00  2214

Svrha uplate: Pomoć za Brovary – Ukrajina (obavezno navesti)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...