Hoće li se klub raspasti za mjesec dana? Žilavec: “Nije Uprava tražila kredit, već Nadzorni odbor na čelu s Rubešom”

Nakon što je s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća skinuta točka o davanju suglasnosti i jamstva KK Zadru za kredit u iznosu od 3,7 milijuna kuna, zbog čega je vijećnik Damir Burčul konstatirao da će se bez spomenutih sredstava klub “raspasti već za mjesec dana”, kontaktirali smo direktora Željka Žilavca.

Najprije kazuje kako je začuđen potezom predsjednika Nadzornog odbora, vijećnika Ante Rubeše koji je prvi zatražio da se o kreditu danas ne raspravlja.

Iskreno, sve mi je ovo jako čudno i novo. Ante Rubeša skinuo je ovu točku dnevnog reda, a ista ta osoba, imenom i prezimenom, kao predsjednik Nadzornog odbora, s tri glasa za i jednim protiv, odluči usvojiti prijedlog o podizanju kredita. Dakle, nije Uprava tražila da Grad da jamstvo, već sam Nadzorni odbor, prepričava Žilavec.

Komentirao je i pesimistično predviđanje skore budućnosti KK Zadra od strane Damira Burčula.

Ne znam što reći, ne bih išao toliko crno, ali da će biti velikih problema, hoće. To nam nije trebalo baš u ovom trenutku kada igramo završnicu ABA Lige i ulazimo u treći krug HT Premijer lige u kojoj se borimo za naslov prvaka. S obzirom na neke medijske naslove, objasnio bih da je klub tražio kredit jer nismo uspjeli naplatiti sredstva od jednog velikom sponzora koja nam pripadaju. 80 i više posto kredita je pokriveno sponzorskim novcem, samo ta sredstva nisu došla u trenutku kada su nam potrebna i kredit je trebao poslužiti samo da premostimo to razdoblje, zaključuje Žilavec.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...