HPB preuzeo Sberbank Hrvatska! Klijenti mogu odahnuti i nastaviti normalno poslovati, a poslovnice se otvaraju u srijedu u 12 sati

Iz Hrvatske poštanske banke (HPB) kasno sinoć su priopćili da je HPB preuzeo Sberbank Hrvatska, da je sav novac siguran, a klijenti opet mogu poslovati normalno.

“Novac klijenata je ponovno siguran, a uvjeti poslovanja su nepromijenjeni. U srijedu, 2. ožujka od 12 sati banka će otvoriti poslovnice za sve klijente i nastavlja redovno poslovanje kao dio HPB Grupe”, navodi se u priopćenju.

“Reagirali smo u iznimno kratkom roku i omogućili našim sugrađanima da slobodno raspolažu svojim sredstvima. Istovremeno, preuzimanjem Sberbanke jačamo buduću poziciju HPB-a na tržištu, a to je velika vijest i za naše zaposlenike i dioničare. Od danas, naši novi klijenti mogu nastaviti normalno koristiti sve financijske usluge, bez ograničenja i zato čestitam svima koji su dali sve od sebe kako bi se ova situacija riješila čim prije”, poručio je predsjednik Uprave HPB-a, Marko Badurina.

Iz Hrvatske narodne banke (HNB) je ranije večeras priopćeno da je Jedinstveni sanacijski odbor u utorak donio odluku, u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom (HNB) kao nacionalnim sanacijskim tijelom, kojom se pokreće postupak sanacije nad Sberbank d.d. Zagreb, a novi vlasnik je Hrvatska poštanska banka d.d.

HPB je jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj, a u 2021. ostvarila je najbolji rezultat u 30 godina povijesti banke i rekordnu neto dobit od 202 milijuna kuna.

Iz HPB-a ističu da je ta banka  i jedna od predvodnica inovacija i digitalizacije sektora te se niz godina ističe i kao najaktivnija u programu subvencioniranih stambenih APN kredita.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...