HSP odgovorio Čerkuču na prozivke: “Prvi ste zgrabili posao u Stankovcima i oduzeli ga mladom čovjeku”

HSP Zadarske županije oglasio se nakon što se županijski vijećnik Davor Čerkuč pobunio protiv izbora novog ravnatelja AGRRA-e.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Tužno je promatrati cviljenje po medijima narikača koje dolaze iz redova kvazi nezavisnih lista. Istih onih koje su objeručke zgrabili KK Zadar i vode ga u ponor ili, konkretno, gospodina Čerkuča koji se putem medija obraća županu ili kome već.

Nema toga javnog natječaja u zadnje vrijeme koji će proći bez prijave dotičnoga. Međutim on je već dobio posao, dobio ga je u općini Stankovci. Zamislite slučajnosti: u jedinoj općini koju vode njegovi sljedbenici. U općini gdje su mladi bez posla, primi se osobu da joj se plaćaju putni troškovi iz Zadra i razne edukacije jer nema mladih u Stankovcima koji su voljni raditi. Skeptični smo glede transparentnosti njegovog natječaja.

U općini gdje se automatski imenuju supruge, kume na funkcije, direktora komunalnog poduzeća sa svoje liste, ali pošto je taj natječaj pod raznim provjerama, nećemo komentirati detalje vezane za isti.

Ali opet, sve se to odvija dok potpredsjednik Skupštine nariče po medijima i smeta mu obrazovan i mlad ravnatelj ustanove jer očito ne zadovoljava neke njegove kriterije. Gospodin Čerkuč se poziva upravo na mlade i obrazovane, ali ne znamo u čije ime govori.

Možda problem leži u činjenici da nije izabran onaj koji vjerno podiže ruku za proračun kad zatreba, a očekivana nagrada je izostala. Ako Vam još nije jasno o kome se radi, to ste Vi i vaš klub vijećnika.

Kako u Gradu Zadru tako i u Skupštini podržavate proračun HDZ-a Zadar pod prozirnim izlikama. Prvi put pobjegle vam ručice slučajno, a poslije koristite amandmane za izliku. Amandmane koji bi se ionako proveli. Pravi partneri rade proračun skupa, ne prodaju narodu jeftine priče.

Da, znamo, plan vam je glumiti nezavisne do parlamentarnih izbora jer vas je samoprozvani Dr. Clooney uvjerio da bi neki od vas mogli završiti u Saboru. Smiješno i strašno u isto vrijeme.

Nema sjedenja na dvije sjedalice; malo u vlast malo u oporbu. Marginalan ste politički faktor tako da vam ne bi posvetili ovoliko prostora, ali smatramo da upravo vaše ponašanje potiče mlade ljude da odlaze. Svojim zaposlenjem u općini koju vode Vaši kolege iz kluba gubite svako pravo prozivati za nepotizam budući da ste upravo postali ogledan primjer za navedeno.

Jedna mlada osoba je mogla imati posao u općini Stankovci, ali ne, Vi ste zgrabili prvo za što ste imali političke alate za ugrabiti, stoji u očitovanju objavljenom na Facebook stranici”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...