HT isplaćuje 637,77 milijuna kuna dioničarima za dividendu

 

Hrvatski telekom (HT) planira veći dio prošlogodišnje neto dobiti ili iznos od 637,77 milijuna kuna isplatiti dioničarima za dividendu, koja bi iznosila osam kuna po dionici, isto kao i lani, objavio je u četvrtak HT, najavljujući kako bi o tome trebala odlučiti glavna skupština koja se planira sazvati za 25. travnja.

U objavi putem Zagrebačke burze, iz HT-a navode kako je Nadzorni odbor na jučerašnjoj sjednici dao suglasnost na revidirane godišnje financijske izvještaje HT-a i konsolidirane financijske izvještaje HT Grupe za 2021. godinu.

Uprava i Nadzorni odbor HT-a predlažu glavnoj skupštini raspodjelu neto dobiti iz 2021. godine na način da se dio neto dobiti u iznosu od 637,77 milijuna kuna upotrijebi za isplatu dividende dioničarima u iznosu od osam kuna po dionici, a preostali dio neto dobiti u iznosu od 28,36 milijuna kuna raspodijeli u zadržanu dobit, izvijestili su iz najveće hrvatske telekomunikacijske kompanije.

HT je i lani dioničarima isplatio dividendu od osam kuna po dionici.

Kako se navodi u današnjoj objavi, iznos od osam kuna predstavlja omjer isplate dividende u odnosu na ostvarenu dobit društva od 95,8 posto, a na jučerašnju zadnju cijenu dionice u iznosu od 186 kuna to predstavlja dividendni prinos od4,3 posto.

O iznosu dividende trebaju odlučiti dioničari HT-a na glavnoj skupštini, koja se planira sazvati za 25. travnja.

Dividenda u iznosu od osam kuna po dionici bit će 16. svibnja isplaćena svim dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 5. svibnja 2022. (record date). Datum od kojega će se trgovati dionicom društva bez prava na isplatu dividende je 4. svibnja 2022. (ex date), najavljuju iz HT-a u današnjoj objavi.

“Za 2022. godinu Uprava trenutno očekuje isplatu dividende u iznosu od minimalno šest kuna po dionici. Uprava će pratiti učinke različitih parametara koji mogu imati utjecaj na kretanje dividende te predložiti konačni iznos”, zaključuje se u objavi HT-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...