Istražni zatvor Zadraninu (43) koji je kupio BMW ukraden u Danskoj i krivotvorio švicarske dokumente

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 26. veljače 2022., u službi dežurstva, ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave te kaznenog djela protiv imovine prikrivanjem.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 43-godišnjak od početka listopada 2019. godine do 25. veljače 2021., u Zadru, iako svjestan da je na osobnom automobilu ugrađena pločica s neodgovarajućim brojem šasije te da je taj automobil pribavljen kaznenim djelom krađe, koje je počinjeno na području Kraljevine Danske, kupio to vozilo znatno ispod njegove tržišne cijene. Osnovano se sumnja da je od, za sada, nepoznate osobe pribavio na svoje ime krivotvorenu putovnicu, osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu Švicarske Konfederacije, kao i da je s tako pribavljenim automobilom sudjelovao u prometu, te je prilikom kontrole prometa službenicima policije predočio krivotvorenu vozačku dozvolu i krivotvorenu pisanu punomoć za korištenje tog vozila.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetnika i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...