Kalmeta odbio potpisati inicijativu da se Dom županije daruje Gradu, SDP: “Zar zaista birate izdati Zadar?”

Predsjednici županijskog i gradskog SDP-a Jure Zubčić i Daniel Radeta prozvali su predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Božidara Kalmetu koji je odbio potpisati njihovu inicijativu da se zgrada Doma županije daruje Gradu Zadru, a ne Zadarskoj nadbiskupiji. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Ideja iza naše inicijative je bila ujediniti sve nas, Zadranke i Zadrane, u onome što nas spaja, a to je interes Zadra. Većina političkih aktera je pokazala da je interes Zadra iznad svih naših razlika i na tome im zahvaljujemo.

Nažalost, oni koji imaju najsnažniji utjecaj na donositelje odluke, Vladu RH, su odlučili staviti vlastitu taštinu i stranački interes iznad Zadra.

Borba za zadarski interes se upravo odvija oko namjene najvrjednijeg zadarskog prostora. Što se promijenilo od 16-og veljače kad je predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta na prijedlog da u Dom Županije useli glazbena škola rekao: ”Dižem obje ruke za to”?

Od obje ruke u zraku za glazbenu školu nije ostala niti jedna ruka slobodna za staviti potpis na inicijativu za koju tvrdi da se zalaže. Svi ostali dionici potpisuju ono što govore dok HDZ političku slabost naspram političkog Zagreba iskazuje napadanjem inicijative do koje je stalo većini Zadranki i Zadrana.

Ostat će u povijesti zabilježeno tko je na ovako važnom pitanju bio na pravoj strani obrane javnog interesa Zadra. Zar zaista birate izdati Zadar?”, pitaju  SDP-ovci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...