Košarkaši Zadra u dramatičnoj završnici došli do pobjede protiv Budućnosti

Poprilično izjednačenih uvodnih deset minuta pripremili su igrači ove dvije ekipe, a iako je Budućnost VOLI prva krenula pogađati šuteve iz igre, Zadar se vrlo dobro napadački snašao te je držao korak uz Podgoričane. Specijalno dobro susret je otvorio Trevor Thompson koji je uz par atraktivnih zakucavanja dizao publiku na noge i možda je čak i nakon uvodnih ispitivanja snaga zaslužila domaća ekipa i nešto povoljniji rezultat od onih 18:21.

Dobru zadaću razigravanja vršio je Dominik Mavra, a jedan od najvećih problema kod trenera Džikića predstavljala je lošija napadačka igra njegovih trupa prvenstveno zato što je roster gostiju poprilično širok te je uz toliko kvalitetnih igrača teško raspodijeliti minutažu da se svi stignu razigrati. Ipak pronašao je srpski strateg na klupi Crnogoraca neke malo raspoloženije momke koji su donijeli nešto veću prednost no to je bilo tek 31:37 na poluvremenu.

Odlična igra Zadra pojavila se u trećoj četvrtini u kojoj su u cijelosti stigli do rezultatskog priključka, a nešto manje od četiri minute prije kraja treće dionice rezultat je bio i izjednačen kod 42:42, a ubrzo je stiglo novo najveće vodstvo Zadra od onih davnih 13:10 pri rezultatu 49:45. Bio je to znak za alarm kod trenera gostiju koji je poletne Zadrane pokušavao umiriti minutom odmora. Činilo se kako dosta toga ide na mlin ekipi Zadra no probleme je treneru Helbichu stvarala brojka osobnih pogreški kraj prezimena njihovih igrača, a sve kao posljedica nešto agresivnije igre ekipe iz ‘Donatova’ grada. Dobrom igrom Zadar je na kraju tridesete minute susreta držao epitet ekipe u prednosti pri rezultatu 53:49.

Sve što je Zadar uz veliko trošenje gradio u prethodnom periodu poništio je s dvije vezane trice Dennis Seeley, a lošija realizacija u napadu uvodila je dodatnu nervozu u redove domaćih. Budućnost je tako postepeno gradila prednost, ali još uvijek se junački borila ekipa u bijelim dresovima i pokušavala je zadržati goste na posjed ili dva, zaostatka. Usprkos stvarima koje su danas smetale Zadru najveći problem bio je obrambeni skok koji nije bio na dobroj razini i prvenstveno je tu Budućnost tražila svoju priliku, a sukladno tome i zabijala većinu svojih poena. Polovičnim učinkom Drežnjaka s linije za slobodna bacanja 54 sekunde prije kraja na semaforu je stajalo 63:63, a Zadar je nakon neuspješnog posjeda gostiju imao napad za vodstvo koji je usprkos promašaju Cartera postao vrlo bitan jer je Trevor Thompson uhvatio napadački skok nakon kojega je pogodio oba slobodna bacanja za vodstvo 65:63 i treći timeout Aleksandra Džikića. Nije ipak tu bilo puno koristi jer su domaćini slavili uz rezultat ranije spomenut i time se Zadar praktički osigurao za opstanak u ligi.

Najbolji pojedinac domaćih bio je Trevor Thompson s 16 koševa i 9 skokova, Martin Junaković dodao je 15 dok je s 11 poena i 7 skokova susret završio Justin Carter. Odličan susret odigrao je i kapetan Dominik Mavra koji je ubacio 10 koševa, dodao 7 asistencija te uhvatio 6 skokova. Dennis Seeley s 14 poena bio je najbolji u gostujućim redovima dok je Willie Reed susret napustio uz 10 postignutih koševa.

Aleksandar Džikić, trener Budućnost VOLI: ‘Mislio sam da ćemo igrati bolje, nestalo je koncentracije i slabije smo realizirali te smo na kraju odgovorili slabo u nekim situacijama i Zadar je pobijedio. Imali bi dobar scenarij da smo upisali pobjedu ali sada što je tu je. Imamo još mnogo za igrati, a neke stvari moramo dovesti u red kako bi nam olakšan bio nastup u doigravanju. ‘

Srđan Helbich, trener Zadra: ‘Prvo bih čestitao momcima na fenomenalnoj partiji protiv velikog protivnika, ozbiljne ekipe i svaka čast na energiji i svemu što su napravili. Ispoštovali su sve što smo dogovorili u pripremi partije i stvarno ovo je velika pobjeda za nas!’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...