Kuglači Zadra izborili Europu; Marijo Baljak: “Proslavili smo, ali bez janjetine!”

Kuglači Zadra su u svojim Mocirama pred pedestek prijatelja kluba, u posljednjem 18. kolu 1.HL, pobijedili Poštar Split rezultatom 6-2, najbolji u zadarskim redovima bio je Mađar Csongor Barany sa 669 srušenih čunjeva.

Na kraju prvenstva, Zadrani su osvojili treće mjesto sa 24 osvojena boda, ujedno su izborili europski NBC kup.

Kapetan Zadra Marijo Baljak (62), ponosan je na ovogodišnji rezultat svoje momčadi.

– Zadovoljni smo jer smo ispunili očekivanja, naš cilj smo ostvarili, a to je izlazak u Europu! Možda smo mogli osvojiti i koji bod više, ali i ovako je dobro. U travnju nas još očekuje Kup Hrvatske, vidjet ćemo koga ćemo izvući u ždrijebu, ali naravno, treninzi se nastavljaju.

Poznato je da nakon pobjede malo i proslavite sa suigračima, je li bilo janjetine?

– Ha ha…nije,  rano je za janjetinu, bit će tek iza Uskrsa!

Sljedeća sezona?

– Financije sve diktiraju, sigurno da ćemo pokušati iduće sezone napraviti i bolji rezultat od ovog trećeg mjesta, možda se igrački i pojačati, ali, kako kažem, ovisi dosta i o novcu. Naš najveći sponzor je Grad Zadar, ali kockice i pitanje oko financija pred novo prvenstvo će slagati naše vodstvo kluba….

Marijo, igraš od 1981. godine, jesi li se umorio, razmišljaš li možda i o prestanku aktivnog igranja?

– Najdugovječniji sam kuglač Zadra, klub nikad nisam napuštao, počeo sam kao što ste rekli još davne 1981. godine, i to u Poličniku. Polako sam na završetku karijere, dolaze i mlađi, njima treba prepustiti da igraju, a rezultati će doći i s njima. ‘Ajmo reći da ću igrati još tri godine…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...