Lucija Mijolović i Joško Klarin, državni prvaci; Joško 3. u apsolutnom poretku, a Luciji paleta medalja

Na splitskom Poljudu održalo se Otvoreno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju gdje su na svom glavnom natjecanju ove godine, između 105 plivača iz BiH, Slovenije, Crne Gore i 16 hrvatskih klubova nastupili članovi „Zadra“ Lucija Mijolović i Joško Klarin.

Mario Mrčela nije nastupio zbog bolesti. Natjecanje se odradilo kroz direktne finalne utrke, održano je u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatskog paraplivačkog saveza, PK Cipal i Športskog saveza invalida Grada Splita.

Predstavnici „Zadra“ su nastupili 8 puta i došli do 5 odličja. Ovo je veliki uspjeh za naše plivače, koji nemaju priliku trenirati u 50m bazenu a oboje su ušli u najboljih 5 u državi u apsolutnom poretku. Osvojili su ukupno 2 zlata, 1 srebro i 2 bronce.

Lucija Mijolović prvakinja je Hrvatske na 50m prsno (58.47) u svojoj kategoriji. Na 100m prsno je osvojila srebro a na 100m slobodno popravila osobni rezultat koji sad iznosi 1.45,40 i osvojila broncu. U sve 3 utrke u ukupnom je poretku uzela 8.mjesto. Na 50m slobodno je bila 4. i 11. u apsolutnom poretku.
Joško Klarin prvak je Hrvatske u disciplini 400m slobodno (8.41,43) čime je uzeo i 3.mjesto u apsolutnoj konkurenciji

Na 100m leđno je bio 6.i sa novim osobnim rezultatom a na 50m leđno 7. u kategoriji.

Plivači su u Splitu nastupili u pratnji njihove trenerice Danijele Kurtin koja je zadovoljna nastupima paraplivača, posebno jer im je državno prvenstvo jedino koje plivaju u 50m bazenu. Danijela za Luciju ima riječi pohvale jer je napravila pomak a uz to, otplivala je i norme za nastup na Svjetskom prvenstvu u Portugalukoje je očekuje u listopadu. Joško je također odlično odradio natjecanje, obzirom da ove godine intenzivno radi, na održavanju vanjskih površina u ŠC Višnjik i trenira uz posao. Joškov primjer posla i bavljenja sportom budi nadu u bolje sutra za osobe s invaliditetom!

Iduća aktivnost koja očekuje ovu skupinu je Otvoreno regionalno prvenstvo Hrvatske koje PK Zadar organizira na domaćem terenu!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...