Milanović iz Zadra prozvao Plenkovića: “Nije mogao držati jezik gdje je trebao kada je govorio o bombi, eksploziji, gdje je sad?”

Odgovarajući na pitanja novinara u Zadru, predsjednik Zoran Milanović dotakao se premijera Andreja Plenkovića i nalaza istrage o dronu.

Premijer kad već nije mogao držati jezik gdje je trebao rekao je da se radi o bombi, eksploziji, gdje je sad? Neka sad sazove presicu, avione više ne može dobiti. To sam zabranio do daljnjega pa neka pokazuje nalaz forenzike. Neka sazove konferenciju za novinare i neka im pokaže kao što je pokazivao krhotine i ‘bajao’ o tome što se dogodilo, ja ne znam i nisam stručnjak za to, čekam nalaz. Neka sad sazove konferenciju za novinare pa neka pokaže nalaz centra za kriminalistička vještačenja koja su u 90 posto slučajeva dokaz na sudu. Ljudi se zbog toga osuđuju ili oslobađaju. Većeg autoriteta osim HDZ-a, naravno nema. Mislite da svi razmišljaju o Hrvatskoj? Pa nitko nije poginuo, onda u Stockholmu baš nekoga puno i ne zanima. Osim opasnih relativiziranja nalaza u istrazi, jer sad imamo nove elemente u toj istrazi, sad očekujem da Plenković pozove 50 novinara i angažira barem poljoprivrednu avijaciju da lete dok on drži presicu, rekao je Milanović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...