Milanović o presudi Ćustiću i Vrkiću: “Premijer je trebao reći policiji da ne prijavljuje te ljude”

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici u prigodi obilježavanja 20. obljetnice rada i proslave Dana Sveučilišta u Zadru.

Komentirajući odluku suda o oslobađanju dvojice muškaraca koji su govorili da bi premijera Plenkovića trebalo gađati jajima, Milanović je rekao da je Plenković trebao reći policiji da uopće ne podnose prijavu, dodavši da se političari na takve stvari trebaju naviknuti.

Kad je policija prijavila ljude koji su meni urlali u Kninu, ali mi smo se razumjeli. Ja sam njima mahao u smislu da ćemo se još vidjeti i složiti oko nekih stvari. Onda sam ja kao premijer koji nije sudjelovao u njihov prijavi rekao da je to bez veze i da ne treba ljude prijavljivati. Urlali su i dobacivali mi u Kninu 2013. godine i 2014. godine. Bilo bi dobro da je sadašnji premijer to rekao. Policija je ipak ta koja je podnijela prekršajnu prijavu. Sud je to odbio. Odbio je u supstanci. To je mišljenje suda i ja se slažem s takvim pogledom. To mi se čini kao nešto što političari moraju izdržati. Bio sam na listi zločinaca koji su izdali Hrvatsku, neprijatelja. U Lisinskom su bile cijele konferencije, kazao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...