Možemo li ponoviti lanjski turistički uspjeh? Brnjac: “Do kraja veljače rezervacije su bile na razini rekordne 2019.”

Od početka pandemije, a sada i ukrajinskog rata, turizam je postao tvrd orah za ministre, no HDZ-ova ministrica Nikolina Brnjac ne gubi optimizam

– Sektor turizma ponovno se našao u izrazito zahtjevnim i izazovnim okolnostima. Geopolitička situacija izazvana agresijom na Ukrajinu, kao i prisutnost pandemije pred čitavu industriju putovanja stavljaju složene izazove kojima treba promptno odgovoriti. Iako se turistički sektor naučio prilagoditi neizvjesnosti situacije, s obzirom na dvije godine odvijanja putovanja u uvjetima pandemije, ovog puta okolnosti su još kompleksnije i zahtjevnije. Aktualna situacija vezana uz Ukrajinu, rast cijena energenata i inflacija donekle su se odrazile na turističku potražnju, no dobra je vijest da booking nije stao.

Na pitanje može li Hrvatska ponoviti turističke uspjehe iz protekle sezone, iz 2021. godine, odgovorila je:

– Mi smo počeli s pripremama turističke godine imajući u vidu izazov pandemije, no sada prilagođavamo aktivnosti. Do 24. veljače dinamika rezervacija i najave za glavni dio turističke godine su bile na razini rekordne 2019., a u nekim segmentima i desetak posto bolje. Pred nama je zahtjevno razdoblje, međutim ljudi i dalje imaju veliku želju za putovanjima, a prednost Hrvatske je što može ponuditi prekrasnu prirodu, mir, zelenilo i održivost u svim segmentima, što turisti i traže, kazala je za Glas Istre.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...