Na police trgovina u susjedstvu vraća se legendarni slatkiš iz 80-ih

Na policama trgovačkih centara u BiH pojavile su se poznate štrudle čapljinske tvornice keksa Lasta, nakon što je ponovno pokrenuta proizvodnja u novim pogonima tvornice koja je svojedobno potonula u poslijeratnoj privatizaciji.

Lasta Čapljina je privatizirana početkom 2000. godine i prodana Zvečevu iz Požege. Prestala je s radom početkom 2017. godine, kada su radnici dobili otkaze, a kompanija otišla u stečaj.

Tvrtku je dvije godine kasnije kupio Petar Ćorluka, vlasnik Violete iz Gruda, tvornice higijenskih proizvoda. U hale i pogone Laste iz Čapljine je uložio 10 milijuna eura, s potpuno novim linijama proizvodnje.

Ćorluka ističe kako je imao jako dobru suradnju s lokalnim vlastima u Čapljini oko ponovnog pokretanja proizvodnje. Najavio je proizvode sa starim receptima iz novih pogona u poboljšanim tehnološkim uvjetima. Najprije su se Lastini proizvodi pojavili u trgovačkim centrima u BiH, nakon čega planiraju izvoz.

“Očekujemo dobre rezultate u izvozu, jer je kapacitet ovdje 15.000 tona”, rekao je Ćorluka. Po njegovim riječima, uz police trgovina susjednih zemalja proizvodi iz Laste će završiti i na svjetskim destinacijama budući već vode pregovore s drugim trgovcima.

Najavio je da će se uskoro pojaviti i drugi prepoznatljivi proizvodi iz Lastina asortimana, a najavljuje i nove brendove. Dio pogona ova tvornice pokretat će i električna energija proizvedena iz vlastitih obnovljivih izvora.

Grad je, navode, zamirisao po keksima, koji su se nedavno našli na policama, odakle su u kratkom roku razgrabljeni, piše N1.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...