Nekić vijećnicu nazvao Putinom jer zahtjeva raspravu o zemljištu koji je Crkva dobila za školu na Novom Bokanjcu

Tema Gradskog vijeća bila je i zemljište koje je Grad Zadar dao za izgradnju škole na Novom Bokanjcu.

Stiglo nam je upozorenje pročelnika Nekića da moramo biti ponizni i prijekorni pred Katoličkom crkvom, jer nas inače biti neće. Nisam ponizna ni pred kim i postavljam ozbiljno pitanje. Prošlo je više od godinu dana otkada smo donijeli odluku o podizanju kredita u iznosu od 25 milijuna kuna za izgradnju škole na Novom Bokanjcu. Kredit, kao što znamo, moramo vratiti u tri godine. A Crkva, koja je u međuvremenu postala vlasnik, i to na prevaru vijećnika, kredit će vratiti za 10 godina. Toga nema nigdje na svijetu. Međutim, cijelo ovo vrijeme zaboravljamo da smo Crkvi u Zadru ustupili zemljište čija je vrijednost također negdje oko 25 milijuna kuna, ako danas nije i više. U ugovoru je stajalo da će se pitanje zemljišta riješiti naknadno, pa vas pitam – kada će on pred ovo Gradsko vijeće?, kazala je SDP-ova Irena Dragić.

Gradonačelnik je kratko izašao za govornicu. Nakon što se dotakao teme budućnosti zgrade Zadarske županije, nije dao traženi odgovor.

Ja si nekako umišljam da razgovijetno govorim, ali nisam dobila odgovor na pitanje. Dakle, kada će ugovor za zemljište, za školu koja je napravljena na Novom Bokanjcu doći pred Gradsko vijeće? Pravite se gluhi, slijepi, nijemi, zbog čega je razvidno da taj ugovor neće doći skoro. A ja vam garantiram da ćemo u tom slučaju podnijeti kaznenu prijavu zbog zloupotrebe položaja i ovlasti. Sve nekretninske poslove vezane s Crkvom u našoj županiji i gradu odvijaju pod velom tajne, uključila se Dragić ponovno.

Odgovorio joj je pročelnik za školstvo Joso Nekić.

Lijepo razvidno i transparentno u ugovoru koji smo potpisali stoji da će ovo pitanje riješiti naknadno, pa će se riješiti naknadno. Grad Zadar je vlasnik zemljišta, a vi ste ovdje lijepo rekli da mu je sad cijena još i veća, pa vama trebaju satovi logike. Nismo izgubili ni kunu na ovom zemljištu. Vi nastupate ovdje kao da ste nekakav Putin, prijetite, vičete, izvolite podnesite kaznenu prijavu i sve pet. Nama se ovdje svima tresu gače od vas, kazao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...