Neonacisti izudarali četiri djevojke nakon koncerta u Nigdjezemskoj?; “Ne osjećamo se sigurno, napali su prostor već desetak puta”

“Osjećamo se napadnuto i ne osjećamo se sigurno. Odgađamo sve koncerte koji su bili dogovoreni u nadolazećem razdoblju”, kažu iz Nigdjezemske gdje je nakon subotnjeg koncerta došlo do incidenta.

Naime, kako su napisali na Facebooku iz ove inicijative okupljene u prostoru bivše vojarne “Stjepan Radić”, četiri djevojke i dva momka su udareni u glavu i po tijelu od strane par ćelavih četrdesetogodišnjaka s prepoznatljivom nacističkom ikonograijom.

Zadarska policija u nedjelju je izvijestila o narušavanju javnog reda i mira u Ulici Stjepana Radića gdje je 39-godišnjak verbalno a potom i fizički napao 27-godišnjakinju, zbog čega mu je određena mjera zabrane približavanja, no kako nam kažu, prijavu o napadu u klubu, nisu zaprimili.

– Policija će temeljem saznanja koja ima poduzeti sve mjere iz svoje domene, rekli su nam iz policije.

“U sedam godina programa nikad se nije desio incident u prostoru. Žao nam je da je povjerenje, poštovanje i sigurnost prema Nigdjezemskoj narušeno. Program Nigdjezemske je volonterski vođen, pojedinci koji besplatno rade oko aktivnosti, programa i održavanja prostora dovoljno izdvajaju svoje vrijeme za zadarsku alternativnu scenu, kulturu u gradu i socijalni angažman. Žao nam je da se još jednom glava okreće od nasilnika te ovog puta od izudaranih cura. Svi koji prate rad Nigdjezemske znaju da je sam prostor bio napadnut bez povoda desetke puta od lokalnih neonacista i ekstremnih nacionalista, doduše jako marginalne skupine ljudi ali jako neugodne i nasilne. Te iste politike i motivi bili su uzrok subotnjeg incidenta i zbog čijih posljedica ne toleriramo lokalna nacistička ni fašistička obilježja u prostoru. Zbog takvih iskustava i politika ne prihvaćamo autoritarne svjetonazore, govor mržnje, diskriminaciju, lokalni rasizam, ovakav seksizam ni nasilje u prostoru. Ako vam se nešto ne sviđa jednostavno ne trebate dolaziti i pustite ljude da žive u miru. Molimo vas da razumijete naše stanje i podržite prostor u gradnji neke pozitivne priče. Mjesta za promjenu u kojoj ćemo se svi osjećati sigurno”, poručuju iz Nigdjezemske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...