Niste zadovoljni mekoćom ručnika? Evo nekoliko savjeta za pravilno pranje

Čini se da pri pranju ručnika nemamo što pogriješiti, no ako i vi nikad niste mekoćom nakon što i osušite, donosimo nekoliko korisnih savjeta.

Nitko ne želi grube ručnike pa ako i vas muči taj problem, negdje griješite prilikom njihovog pranja i sušenja.

Dakle, ako ne želite osjetiti neugodnu oštrinu tkanine na koži nakon kupke ili tuširanja ili ne želite prerano kupovati nove ručnike za kupaonicu, bitno je primjenjivati nekoliko jednostavnih pravila.

Odgovarajući ciklus i temperatura presudni su kod pranja ručnika pa ako želite meke ručnike kao da se nalazite u nekom spa centru, evo što trebate napraviti pri sljedećem pranju.

Prije svega, važno je ne prepuniti perilicu prilikom pranja ručnika jer ako je količina robe za pranje u bubnju prevelika, ručnici se neće pravilno isprati, što nije dobro za higijenu, a može uzrokovati i neugodan grub osjećaj na koži.

Obavezno odvojite ručnike prije pranja i to po boji, a za pranje ručnika možete koristiti svoj uobičajeni deterdžent za pranje rublja. Ono što je presudno, međutim, je da ne koristite previše. Razlog je taj što višak deterdženta može učiniti da ručnici budu kruti i grubi, a nije poželjno koristiti ni omekšivač.

Omekšivač se može skupiti na ručnicima tijekom ciklusa pranja i ugroziti njihovu sposobnost upijanja, kao i učiniti ih manje mekima nego što bi trebali biti. Što se tiče izbjeljivača, tu također treba biti oprezan pa prvo provjerite etiketu ručnika. Preporučamo verziju bez klora ako je odlučite koristiti.

Također, dobro je provjeriti naljepnicu za pranje svakog ručnika za smjernice o temperaturi koju treba koristiti jer ona može varirati. Topla voda je najbolja za čistoću ručnika, osim ako na naljepnici nije drugačije navedeno. Ponekad se preporučuje pranje u hladnoj vodi kako bi se produžio vijek trajanja ručnika, ali za temeljito čišćenje ručnika savjetujemo korištenje maksimalne temperature prikazane na naljepnici.

Za pranje ručnika može se koristiti uobičajeni ciklus pranja, a duljina ciklusa maksimizira higijenu, kao i duže centrifuga.

Prije pranja dobro protresite ručnike prije nego što ih stavite u perilicu kako bi se otvorila vlakna, a također ih protresite kada izađu iz sušilice za maksimalnu mekoću.

Kako sušiti ručnike

Mnogi savjetuju da je dobra ideja sušiti ručnike u sušilici kako bi se povećala njihova pahuljastost nakon pranja, ali uvijek provjerite naljepnicu za smjernice proizvođača. Nakon završetka ciklusa sušenja odmah protresite ručnike bi se posložili.

Ručnike nikad nemojte stavljati na radijatore jer će se na kraju biti grubi, zato ih je bolje sušiti na zraku ako nemate sušilicu. Uvijek provjerite jesu li potpuno suhi, a zatim presavijte ručnike kako bi zadržali pahuljastost prije ponovnog korištenja. Slaganje i pohranjivanje suhih ručnika ovisi o osobnim preferencijama i o tome želite li da vaši ručnici budu izloženi u vašoj kupaonici ili skriveni u ormariću.

Inače, stalak za ručnike ili držač za ručnike je praktičan način za pohranjivanje ručnika, bilo da su svježe oprani i spremni za korištenje, ili su korišteni jednom i koristit će se još nekoliko puta dok se ne operu.

Dobar savjet je da nakon upotrebe uvijek raširite ručnike da se osuše, jer ako ih ostavite mokre vrlo lako bi mogli poprimiti neugodan miris, piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...