Novi sjajan uspjeh boksača Aresa, optimističan trener kaže: “Želja nam je pred našim navijačima postati prvaci Hrvatske!”

Sjajan rezultat ostvarili su predstavnici boksačkog kluba Ares Zadar proteklog vikenda u Svetoj Nedelji kraj Zagreba, naime, u mečevima osmog kola 1. HL – za mlade ( mlađi kadeti, kadeti i juniori), osvojili su čak devetnaest novih bodova! Pobjede su upisali Andrija Jurišić, Luka Brzoja, Niko Dražina, Mihael Baričević i Marino Sudinja, a vodili su ih treneri Nikola Marketin i Vedran Bajlo.

BK Ares se trenutno nalazi na drugom mjestu prvenstvene ljestvice, u konkurenciji pedesetak klubova, te se bori za prvo mjesto sa BK Slavonski Brod, koji ima tri boda više, treće mjesto zauzima BK Osijek. Iduće natjecanje koje očekuje borce iz Aresa je PH za juniore i seniore, koje je na rasporedu od 8. do 11. travnja, ubrzo nakon toga na rasporedu je i deveto kolo 1. HL – za mlade.

Trener Aresa Nikola Marketin želio bi da se kolo odluke održi u ŠC Višnjik, te da naslov državnog prvaka proslave među Zadranima.

Naši mladi momci, pogotovo oni koji su prvi put ušli u ring, pokazali su iznimnu hrabrost i boksačko znanje, jer to su sve djeca od 10, 11 godina, stoga sam jako zadovoljan! Ostala su nam još dva kola do kraja, vjerujem kako ćemo postati prvacima Hrvatske u konkurenciji mladih, ujedno se nadam da ćemo bar jedno od ta dva zadnja kola uspjeti organizirati u ŠC Višnjik, i onda pred našim navijačima postati prvaci Hrvatske! Naš klub Ares ima ambiciju organizirati i međunarodne kampove, također, dovesti i neke strane reprezentacije, otkrit ću vam kao sam se jučer čuo sa izbornikom španjolske seniorske reprezentacije Ernestom Aroje, koji je inače Kubanac, rekao sam mu kako bi volio u Zadru ugostiti španjolsku ili kubansku reprezentaciju, u vedrom tonu zaključio je Marketin.

Od prijavljenih 17 boksača upareno je bilo njih 10.

Pobjede su upisali Andrija Jurišić, Luka Brzoja, Niko Dražina, Mihael Baričević i Marino Sudinja.

Upareno je bilo u početku 14 naših boksača međutim zadnjeg dana su njihovi protivnici odustali i tako smo ostali bez još vaznih bodova.
Zadovoljni smo nastupima naših novih natjecatelja.

Boksački klub Ares u Prvoj Hrvatskoj Boksačkoj ligi- mladi nalazi se trenutno na drugom mjestu (u konkurenciji 50ak klubova iz cijele RH) te se  bore za prvu poziciju s boksačkim klubom Brod iz Slavonskog Broda dok su na trećem mjestu Osječani.

U ovom kolu osvojili smo 19 bodova dok su Brođani  osvojili 15. Te smo na svega 3 boda zaostatka.

Sljedeće nam je Prvenstvo Hrvatske 08.04. do 11.04.2022. za juniore i seniore pa zatim i 9 kolo Prve Hrvatske boksačke lige.

Boksači su bili u pratnji trenera Vedrana Bajla i Nikole Marketina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...