Objavljen natječaj za liječnika na Ižu; Doktorica odlazi u prijevremenu mirovinu, hoće li otočani ostati bez zdravstvene skrbi?

Mještani otoka Iža 1. travnja ove godine ostaju bez liječnice opće prakse koja odlazi u mirovinu.

Dosad je radno mjesto liječnice opće medicine u privatnoj ambulanti na otoku Ižu obavljala dr. Heda Vidović-Šehović koja krajem ožujka odlazi u prijevremenu mirovinu. Dosad su održana dva natječaja za popunjavanje radnog mjesta, no prema riječima dr. Renate Bek, ravnateljice Doma zdravlja Zadar nisu se popunila.

Otok Iž administrativno pripada Gradu Zadru koji bi u ovom slučaju trebao osigurati adekvatnu zdravstvenu skrb za mještane, prenosi Pokret otoka.

Vijest o potrazi za liječnikom brzo se proširila medijskim prostorom, a činjenica da na hrvatskim otocima nedostaje liječničkog kadra i opće medicinske službe poznata je stvar.

Natječaj koji traje do 14. ožujka može se pronaći na poveznici.

U akciju na Ižu uključio se i mladi medicinski tehničar Damian Sutlović, ujedno pokretač i član udruge mladih Tarabuži s otoka Iža. Damian se intenzivno dao u potragu za liječnikom ili liječnicom za svoje mještane i ulaže napore kako bi vijest proširio svim mogućim kanalima.

U Facebook grubi Zadarski otoci osvanuo je komentar mještanke Jelene Kraljice Zvje Bra na novonastalu situaciju:

“Mislim da su uvjeti za mjesto doktora odlični što se tiče smještaja i plaće plus mikroklimatske blagodati i prirodne ljepote otoka, te idilične slike malog školjarskog mjesta gdje se još uvijek živi bez stresa i straha. Triba natječaj produžiti i dati malo više informacija ako triba reklamirati ugurati uključiti medije, ili je interes da se ambulanta zatvori…. Mislim da bi mladi doktor s obitelji navelike uživao u životu na našem predivnom otoku Ižu!”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...