Održana Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDRaNo 2022.

Drugu godinu zaredom, 15. ožujka 2022., u našoj školi održana je Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDRaNo 2022.

Učenicima i njihovim mentorima dobrodošlicu je zaželjela ravnateljica Zdenka Sršen Juričević, te im se obratio i pozdravio ih Ivan Šimunić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije. Uslijedio je izvrstan nastup zadarske udruge a cappella pjevanja A.K.A. Crescendo.

Ove godine, za razliku od prethodne,  smotra koja okuplja učenike koji promiču i njeguju književno stvaralaštvo i hrvatski jezik, održana je uživo za dramsko-scenski i novinarski izričaj.

Talentirani učenici predstavili su se pojedinačnim scenskim nastupima u holu škole, dok su samostalni novinarski radovi, školski listovi i radijska emisija svoje mjesto našli u školskoj knjižnici.

Predstavljanje najbrojnijeg literarnog stvaralaštva održano je u virtualnom prostoru putem platforme  Microsoft Teams.

Članovi prosudbenih povjerenstava za literarne, dramsko-scenske i samostalne novinarske radove vrednovali su i prosudili predložene te odabrali radove koji se pozivaju na državnu Smotru literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2022.

Sudjelovalo je 15 srednjih škola. Nadareni učenici i njihovi mentori uživali su u smotri raznolikog i maštovitog umjetničkog stvaralaštva. Još jednom se pokazalo da čovjek: „Ima i maštu, a mašta je ptica koju nijedna krletka ne može sputati.“

Veliko hvala Hotelijersko turističkoj i ugostiteljskoj školi Zadar na svesrdnoj pomoći pri organizaciji ovogodišnje županijske smotre, dodaju za kraj organizatori.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...