Odvjetnik Darka Kovačevića: “Kazna ga je opametila, kad bi se želio ispričati žrtvi to bi se drugačije shvatilo”

Darko Kovačević zvani Daruvarac do kraja bi tjedna trebao izići iz zatvora gdje je služio kaznu zbog nasilja i prijetnji nad tada 18-godišnjom djevojkom. Njegov odvjetnik kaže da se u međuvremenu “opametio”. U Zadru ga već čeka i posao.

Iz glinske će kaznionice na slobodu šest mjeseci ranije jer je Darko Kovačević – Daruvarac, bio dobar iza rešetaka. Visoki kazneni sud u Zagrebu odbacio je žalbu tužiteljstva nakon što su dobili pozitivno mišljenje za uvjetni otpust.

“Ocijenjen je od strane kaznionice uspješnom ocjenom. On je prihvatio i osvijestio štetnost vlastitog postupanja, priznao kaznena djela, on se za njih i kaje…”, rekla je Ivana Bilušić s Visokog kaznenog suda u Zagrebu za Dnevnik Nove TV.

U lipnju 2018. pretukao je tada 18-godišnju djevojku. Kazna mu je u međuvremenu smanjena i osuđen je na jedinstvenu – tri godine i devet mjeseci zatvora. Ni mlada Zadranka, ni njezina majka ne žele pred kameru, a njihov odvjetnik je spriječen obvezama.

Po dolasku u Zadar morat će se pridržavati mjera opreza, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov. Jednom na mjesec, sve do listopada javljati policiji, ali i nadležnom uredu za probaciju. U suprotnom se vraća – u zatvor.

“Ako to prekrši ili počini novo kazneno djelo, opozvat će se uvjetni otpust”, pojašnjava Bilušić. Protiv njega se ne vode drugi postupci. A posao već ima – otkriva odvjetnik. “Njega čeka posao u jednoj tvrtki u Zadru kao pomoćnog radnika”, potvrdio je njegov odvjetnik Velimir Došen.

Uvjerava da je radio na svom ponašanju kroz različite tretmane i promijenio se. Žrtvi se ne bi smio približavati. “Kad bi joj se želio ispričati to bi se drugačije shvatilo. A ako sretne žrtvu, on će sigurno izbjeći taj susret. Neće biti nikakvih problema. Ta kazna je djelovala na njega i nekim žargonom bih se izrazio – opametila ga”, smatra Došen.

”Nikada se ne može sa stopostotnom sigurnošću isključiti mogućnost ponovnog počinjenja djela, zato je ovdje riječ o uvjetovanoj slobodi”, rekla je Bilušić.

Pogriješi li i u najmanjem koraku – vraća se na staro mjesto i izdržavanje preostale kazne.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...