Općini Sv. Filip i Jakov 400 tisuća kuna za daljnje uređenje plaže Morovička u Turnju

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je donijelo Odluku o dodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi prema kojoj je Općini Sv. Filip i Jakov dodijeljeno 400 000 kuna za daljnje uređenje plaže Morovička u Turnju.

“Osnovni cilj projekta je pridonijeti jačanju konkurentnosti turizma općine Sv. Filip i Jakov, kroz razvoj turističke infrastrukture i očuvanje turističke resursne osnove te proširiti i unaprijediti turističku ponudu općine Sv. Filip i Jakov, putem uređenja i dodavanja novih sadržaja plaži Morovička”, kažu iz Općine Sv. Filip i Jakov.

Projekt Uređenja plaže Morovička u naselju Turanj, Općina Sv. Filip i Jakov, je 3. faza kapitalnog projekta „Uređenje plaža Morovička u Turnju“ koji je sufinanciralo MINT 2017. i 2018. putem Programa razvoja javne turističke infrastrukture – fazu 1. i 2, te nakon uspješno provedenog projekta „Uređenje plaža u Sv. Filip i Jakovu i Turnju” koji je sufinanciralo Ministarstvo turizma 2014. godine putem Fonda za razvoj turizma.

Lokacija projekta je središnja plaža naselja Turanj koja je definirana kao plaža kulture prema tematizacijama u regionalnom programu uređenja i upravljanja morskim plažama Zadarske županije kao i Nacionalnim programom uređenja morskih plaža – Akcijskim planom te je stotinjak metara udaljena od TIC-a Turanj koji se nalazi u povijesnom lokalitetu Kuli Turanj, zaštićenom materijalnom dobru.

Uređenje plaže Morovička u Turnju – 3. faza uključuje kopneni i morski dio te obuhvaća pripremne, zemljane, betonske, armiračke te armiranobetonske radove.

“Plaža Morovićka, u budućnosti definirana kao plaža kulture sa 3 zvjezdice sa svojim sadržajima bi u potpunosti zadovoljavala potrebe posjetitelja te povećala ekonomski vrijednost svim ugostiteljima koji imaju objekte koji gravitiraju plaži”, kažu iz Općine Sv. Filip i Jakov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...