Osnovani Forumi mladih SDP-a u Benkovcu i Gračacu: “Svjesni smo problema s kojim se mladi susreću i pozivamo ih da nam se priključe”

Forumi mladih SDP-a osnovani su u Benkovcu i Gračacu, a u nastavku donosimo priopćenje koje potpisuju predsjednici Iva Barešić i Momčilo Sučević.

“U subotu, 5. ožujka održane su Osnivačka konvencija Foruma Mladih SDP-a Benkovac i Osnivačka konvencija Foruma mladih SDP-a Gračac. Izrazito nam je zadovoljstvo što su se nakon dužeg vremena stvorili preduvjeti za formiranje ovih organizacija te ćemo svim snagama nastojati širiti te jačati Forum Mladih u Benkovcu i Forum mladih u Gračacu.

Svjesni smo problema s kojima se mladi susreću – nedostatak sadržaja i edukacija za mlade, skup i neadekvatan prijevoz, nedostatak kvalitetnih radnih mjesta i poduzetničkih impulsa, problemi stambenog zbrinjavanja, nedostatak vrtića. Sve su to razlozi zbog kojih se mladi odlučuju na odlazak u veće i razvijenije gradove.

Naši ciljevi su ukazivanje na probleme koji se tiču mladih u našim lokalnim zajednicama, predlaganje konstruktivnih rješenja i pobuđivanje zanimanja mladih za politiku. Bez političke aktivnosti mladih, nažalost, nema niti bolje budućnosti za mlade. Zato pozivamo mlade iz Benkovca i Gračaca te okolice da se priključe radu naših Foruma”, poručili su.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...