Pijan jurio pa izgubio kontrolu nad automobilom i udario u prometni otok

Proteklog vikenda  policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 352 vozila i vozača, a poduzeli su 166 represivnih mjera.

Iz prometa je isključeno 28 vozača i 2 vozila, a u  tom se vremenu dogodilo 13 prometnih nesreća, u kojima je jedna osobe teže, a jedna lakše ozlijeđena.

U nedjelju, 27. siječnja, u 01,30 sati, policijski službenici su prilikom kontrole prometa na državnoj cesti DC 8  u Biogradu zaustavili 40-godišnjaka, koji je upravljao teretnim vozilom zadarskih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i  pod utjecajem alkohola od 1,34 promila.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do otrežnjenja, te je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu, 26. siječnja, nešto iza ponoći  u  Zadru, 35-godišnji vozač osobnog vozila je izazvao prometnu nesreću s materijalnom  na raskrižju ulica Hrvatskog sabora, Akcije Maslenica i ulice 72. bojne vojne policije.

Naime, sumnja se kako je upravljajući BMW-om gospićkih registracijskih oznaka ulicom Hrvatskog sabora, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad upravljačem i udario u rubnjak prometnog otoka, a potom je vozilo nastavilo vožnju te ponovno udarilo u rubnjak zemljanog prometnog otoka, preko kojeg  i prelazi te se zaustavilo u Zagrebačkoj ulici.

Obavljenim provjerama utvrđeno je kako je 35-godišnjak upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,75 promila,  te je smješten u prostorije policije do otrežnjenja, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...