Policija objavila koje su prometnice u gradu Zadrani prijavili za kontrolu brzine

Sukladno Planu aktivnosti organizacije ROADPOL-a na području država članica, pa tako i na području Policijske uprave zadarske ovoga je tjedna održan je 24-sati pojačani nadzor pojačanog nadzora brzine kretanja vozila.

Tijekom provođenja akcije policijski službenici su na 40 različitih lokacija kontrolirali 635 vozila i tom prilikom utvrđeno je 55 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je nešto prije 20 sati na autocesti A-1 kod vozača koji je upravljao osobnim automobilom brzinom od 179 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 100 km/h.

Vozač je sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama te mu je na licu mjesta izdan Prekršajni nalog o počinjenom prekršaju uz predviđenu novčanu kaznu od 5 tisuća kuna, a isto tako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od mjesec dana.

Nadzor se provodio na lokacijama koje su građani prijavili preko internetskih stranica svojih policijskih uprava.

Osim lokacija koje su prijavili građani, policija je temeljem statističko-analitičkih pokazatelja i vlastite prosudbe, popis mjesta za provođenje nadzora dodatno povećala.

Temeljem procjene te na prijedlog građana, akcija se u gradu Zadru provodila na prometnicama: Domovinskog rata, Splitska ulica, Ulica 72. bojne vojne policije, Ante Starčevića, Nikole Tesle, Benkovačka cesta i Put vrela.

Diljem županije, proveden je dodatan nadzor i na autocesti A-1 te u Stankovcima, Polači (državna cesta D-503), na DC-56 kod Donjih Biljana, nadalje na državnoj cesti D-8 u Sv. Filipu i Jakovu i Turnju te Jankolovici (D-503) i u Biogradu na Moru (Ulica Dr. Franje Tuđmana).

Na području Gračaca u Ulici Ante Starčevića i Nikole Tesle te na tri lokacije na DC-01.

Policijski službenici na obrovačkom području brzinu su kontrolirali na D-08 u Starigradu, Selinama i Maslenici te na D-54 u Zatonu Obrovačkom, dok su na području Paga brzinu kontrolirali na DC-106 te u Kolanu, Staroj Vasi i Dinjiškoj.

Ovom prilikom sve sudionike u prometu pozivamo na povećan oprez i poštivanje temeljnih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i tijekom nadolazećeg vikenda, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i održalo povoljno stanje sigurnosti na našim prometnicama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...