Policija se oglasila o eksploziji u Zagrebu; Pronađen krater, dva padobrana…

Iz Ministarstva unutarnjih poslova oglasili su se o eksploziji i padobranima u Zagrebu.

Na adresi Jarunska bb pronašli su krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje su prethodno zaprimili dojave građana.

“Građane pozivamo da putem društvenih mreža ne dijele snimke/fotografije s mjesta događaja. Ukoliko se zateknete u zoni postupanja policije, molimo postupite prema uputama policijskih službenika”, objavila je policija.

Za sada policija nema dojava o ozlijeđenim osobama na području šire zone mjesta događaja. Oštećeno je nekoliko parkiranih vozila.

Sjetimo, sinoć nakon 23 sata, Policijska uprava zagrebačka je zaprimila više dojava građana da su na širem području Jaruna osjetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz zraka.

Stručnjak za vojnu avijaciju Tyler Rogoway napisao je za The Drive da vjeruje da se radi o izviđačkom dronu koji izgleda kao raketa, prenosi N1.

“Prilično fascinantan komad iz sovjetske ere. No, Ukrajinci su je unaprijedili tijekom ruskog osvajanja Krima 2014. godine. Realno, ova letjelica je više krstareća raketa nego tradicionalna bespilotna letjelica. Lansira se iz prikolice, ruta se unaprijed odredi i služi za skupljanje obavještajnih podataka i snimanje”, napisao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...