Potporu za male gospodarstvenike dobije onaj tko prije preda prijavu, Katić: “Smanjit ćemo iznose da iduće godine svi dobiju”

Nezavisni vijećnik Rino Rados kritizirao je Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka koji je 15. studenog prošle godine objavio javni natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava. Kako je rekao, natječaj je dobar jer se izdvojilo 500 tisuća kuna za male gospodarstvenike.

-Javilo se 27 pravnih subjekata, od kojih dvoje nisu zadovoljili uvjete. Od 25 koji su zadovoljili uvjete, 15 ih je dobilo potporu. Njih deset koji su također imali sve uvjete nisu dobili ništa zbog nedostatka sredstva što nije u redu, rekao je Rados, dodavši da su mu se javili nezadovoljni vlasnici tvrtki.

-Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava. Tako može doći do sumnje da netko tko je blizak komisiji dobije povlaštenu informaciju i unaprijed pripremi dokumente i odmah ih preda. Postupak dodjele se treba promijeniti i dati sredstva svima koji su zadovoljili natječaj, rekao je Rados, na što mu je pročelnik Ivica Katić odgovorio kako je zaprimljen veliki broj prijava te kako je zbog toga ove godine osigurano više sredstava.

– Tko prije preda ima pravo prednosti i tako se prijave otvaraju. Iduću godinu možemo napraviti izmjenu da smanjujemo potporu, ali da svi dobiju, rekao je Katić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...