Zadrani u dva tjedna policiji predali četiri puške, tromblonsku minu, više od tisuću komada streljiva…

Protekla dva tjedna policija je na području Policijske uprave zadarske evidentirala pet dragovoljnih predaja oružja i eksplozivnih sredstava. Tako su građani dragovoljno predali ukupno 1084 komada raznog streljiva, četiri puške, tromblonsku minu, dva nastavka za tromblon te oko 1100 grama vojnog eksploziva.

Spomenuta sredstva preuzeli su policijski službenici protueksplozijske zaštite te će biti zbrinuta prema pravilima struku.

PU zadarska poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

O svojoj namjeri predaje građani mogu obavijestiti na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji, nakon čega će stručne i osposobljeni policijski službenici u civilu, opasna sredstva preuzeti na siguran način.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...