Psihijatrija na Ugljanu traži psihijatra, uvjet je položen ispit za građevinskog tehničara!

Na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pojavio se jedan, u najmanju ruku, neobičan oglas.

U oglasu je navedeno kako se traži doktor ili doktorica medicine za mjesto specijalizanta psihijatrije u psihijatrijskoj bolnici u Ugljanu, no uvjeti koje poslodavac zahtijeva od potencijalnog budućeg zaposlenika nisu ono što biste inače očekivali.

Kod razine obrazovanja navedeno je da je potrebno imati završen fakultet, magisterij ili doktorat, no također je potrebno imati i položen stručni ispit – i to onaj za građevinskog tehničara.

Radno iskustvo nije važno, premda se prema oglasu čini kao sasvim moguće da bi onaj s iskustvom rada u medicini, pardon, građevini, imao prednost među kandidatima.

Poslali smo upit Psihijatrijskoj bolnici Ugljan s molbom da nam pojasne situaciju, a njihov odgovor objavit ćemo čim ga dobijemo, navode s Indexa.

Samo jedan od bizarnih oglasa u nizu

Ovaj oglas nije jedini bizarni oglas na koji smo naišli tijekom godina. Naime, krajem 2021. ljude na internetu razbjesnio je oglas u jednom kafiću u kojem se od radnika tražilo da ne plače.

Dvije godine ranije jedna je IT tvrtka od svog budućeg zaposlenika tražila da bude bijelac, a 2017. godine mnogi su ostali zbunjeni oglasom koji je bio objavljen u Brčkom.

Naime, poslodavac je tada imao bizarne uvjete za posao u kuhinji.

“Svježe razvedene, radnice iz kladionice, radnice koje planiraju zaraditi za haljinu i otići na svadbu, a onda ponovo kod mame i tate, radnice koje planiraju zaraditi za kartu do zemlje snova (Njemačke), kao i radnice čija je najbolja prijateljica zaposlena na budžetu (odnosno u državnoj firmi)”, pisalo je.

Pažnju je privukao i jedan nesvakidašnji oglas u Splitu, kada je nepoznati građanin objesio plahtu na ogradu svog balkona, a na njoj je velikim slovima pisalo: Tražim sobaricu.

Zepter je razbjesnio Srbe kada je u svom oglasu naveo da traže svog novog konzultanta, koji bi trebao biti inteligentan i idealno građen, a u Zadru se jednom prilikom umjesto pedikera tražio – prdiker.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...