Puntamičani protiv Šibenke prekinuli negativan niz od tri i pol mjeseca

Košarkaši Puntamike sinoć su na domaćem parketu u drugom kolu Lige za ostanak pobijedili Šibenku rezultatom 86:82 i prekinuli negativan niz koji je trajao gotovo puna tri i pol mjeseca.

Igrači Roka Jurline od prve minute su pokazali da će se boriti za svaku loptu te su vrlo brzo nadoknadili početni minus od dva posjeda i vratili utakmicu u egal. Većina prvog poluvremena protekla je u izjednačenoj igri dviju ravnopravnih momčadi u kojoj je Puntamičane izuzetno dobro služio šut za tri poena, što se prije svega odnosi na kapetana Dina Palčića koji je do odlaska na veliki odmor pogodio četiri trice, te povratnika u zeleni dres Emilija Banića, koji je dvaput bio precizan izvan linije 6.75. Šibenčane je predvodio nedavno pristigli Amerikanac Devon Thomas koji je svojom brzinom i snalažljivošću unosio nemir u domaću obranu, a kao kuriozitet valja napomenuti da su “Građani” do 32 od svoja 42 koša u prvih 20 minuta sigli iz reketa, no slabo šutersko izdanje ih je skupo koštalo pa se u svlačionice otišlo s minimalnih plus jedan za zadarski sastav (43:42).

Premda su na samom otvaranju nastavka gosti došli do nekoliko poena iz tranzicije, priča drugog poluvremena bio je Emilio Banić. Sada već iskusni košarkaš ušao je u “zonu” i prvo s devet vezanih koševa odveo svoju momčad na prvu osjetniju prednost (59:50), a nedugo potom i na dvoznamenkastu razliku (65:54). U četvrtu četvrtinu se ušlo s okruglih plus deset za Puntamičane koji su se dalekometnim šutom držali na distanci. Dvaput je precizan bio kapetan Palčić, a onda i Petar Marić, no nade Šibenčana je s iste udaljenosti sačuvao Thomas koji je nešto manje od tri minute prije kraja primakao “Građane” na samo posjed zaostatka (78:75), nagovijestivši neizvjesnu završnicu. Već u idućem napadu odgovorio mu je Marko Prskalo, da bi Adnan Arslanagić polaganjem unio novu dozu drame u vrlo zanimljiv susret. Nakon minute odmora trenera Jurline domaćini su se odlučili na dug napad kojeg je u posljednjim sekundama realizirao Toni Ćutuk za 83:77, da bi Prskalo nakon promašaja Arslanagića odveo svoju momčad na tri posjeda prednosti, nakon čega više nije bilo povratka za goste.

Najzaslužniji za veliku pobjedu Puntamike bili su Emilio Banić s 30 koševa i Dino Palčić s 20 poena, osam skokova i tri asistencije, dok je Šibenčane predvodio Devon Thomas s 28 koševa i sedam uhvaćenih lopti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...