Rastrojeni 24-godišnjak nasrnuo na vozača, pratio ga i mahao mačetom, policija mu u automobilu pronašla marihuanu

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave te više različitih prekršaja.

Naime, u utorak 08. ožujka oko 21.40 sati u Sukošanu, na ulici 24-godišnjak je zbog nezadovoljstva oko prethodnog načina vožnje, fizički nasrnuo na 25-godišnjaka, a nakon što ga je oštećeni odgurnuo od sebe te nastavio vožnju, osumnjičenik ga je svojim vozilom pratio te po zaustavljanju pozivao na fizički sukob, a potom iz svog automobila uzeo mačetu s kojom je nekontrolirano mahao na javnom mjestu.

Tijekom postupanja policijskih službenika na mjestu događaja, oduzeta mu je mačeta te oko 1,2 grama marihuane. Osumnjičenik je uhićen i priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Prilikom alkotestiranja utvrđena mu je koncentracija alkohola od 0,73g/kg, te je nadalje utvrđeno kako kod sebe nema osobne dokumente.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnjiči ga se da je tom prilikom upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola te da je vozilu isteklo važenje tehničkog pregleda kao i da se  na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake koje je osumnjičenik prethodno postavio kako bi mogao s vozilom sudjelovati u prometu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 24-godišnjaka je Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo Krivotvorenje isprave.

Uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, Zakona o osobnoj iskaznici, Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, jučer je prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja od 10 dana. Nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...