Cestitka_Uskrs

Šteta veća od pola milijuna kuna; Unajmio skele koje nikad nije platio ni vratio, dvojici uzeo novac za građevinski materijal koji nije isporučio

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za krivotvorenje isprava, ovjeravanje neistinitog sadržaja te više kaznenih djela prijevara.

Naime, sumnjiči ga se da je u veljači 2022. godine u Zadru, na ime dogovora oko nabave građevinske skele od 39-godišnjaka primio novčani iznos od preko dvadeset tisuća kuna, uz obećanje kako će mu materijal isporučiti istog dana, a potom mu nije isporučio građevinsku skelu niti vratio novac.

Isto tako ga se sumnjiči da je na ime dogovora oko nabave građevinske skele u studenom 2021. godine od 37-godišnjaka primio novčani iznos, a potom nije isporučio naručenu robu niti vratio novac, čime je oštećenom pričinio materijalnu štetu u iznosu od preko 80 tisuća kuna.

Također ga se sumnjiči kako je na zadarskom području u studenom prošle godine od vlasnika obrta sa splitskog područja unajmio građevinsku skelu, za koju nije platio ugovoreni najam niti je vlasniku vratio unajmljenu skelu. Pričinjena materijalna šteta vlasniku obrta se procjenjuje na iznos od preko 400 tisuća kuna.

Nadalje, sumnjiči ga se da je u srpnju prošle godine izradio lažnu ispravu na način da je krivotvorio podatke na kupoprodajnom ugovoru motornog vozila, kojeg je potom ovjerene predao u nadležno tijelo te na temelju lažno prikazanih činjenica ishodovao potrebne dokumente za vozilo.

Provedenim kriminalističkim istraživanje nad osumnjičenim, sumnja se da je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi također počinio i šest istovrsnih kaznenih djela prijevara na području drugih policijskih uprava te jedno kazneno djelo utaje, kao i kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...