Stručnjaci otkrili najveće greške koje ljudi rade kod stavljanja suđa u perilicu

Uz redovitu uporabu, perilica suđa i njezini skriveni dijelovi nakupljaju komadiće hrane, masnoće, kamenac i nakupine deterdženta, a sve to može utjecati na to kako će raditi, kaže Lynn Redmile, analitičarka za testiranje i pregled proizvoda za čišćenje Instituta za dobro domaćinstvo.

Srećom, uz nekoliko jednostavnih savjeta i par pravih proizvoda, briga o perilici suđa je jednostavna, piše Good Housekeeping.

Obrišite suđe prije utovara

Jednostavno s posuđa sastružite ostatke hrane jer ako koristite kvalitetni deterdžent nema potrebe za prethodnim ispiranjem. Tako ćete ukloniti komadiće hrane prije nego što predmeti uđu u perilicu posuđa, a deterdžent će se pobrinuti za ostalo…

Okrenite sve predmete prema sredini

Uvijek prljavu stranu posuđa okrenite prema dnu ili prema sredini stroja, kako bi voda mogla doprijeti i sve učinkovito očistiti, kaže Redmile. Da biste pravilno napunili perilicu, tanjuri, lonci i tave trebaju ići na donju policu, a čaše na gornju policu i između zupčanika stalka, kako bi se spriječilo njihovo pucanje.

Izbjegavajte preklapanje predmeta ili blokiranje vode

Nikada ne biste trebali prepuniti perilicu jer voda neće moći doprijeti do suđa na vrhu.

Redovito čistite filter

Ako filter perilice posuđa nije čist, neće biti ni posuđe. Najlakši način da ga održavate čistim je redovitom uporabom sredstva za čišćenje perilice posuđa. Uz to, na većini modela ga možete i oprati tako da ga jednostavno skinete i isperete toplom vodom, pa spužvom ili mekom četkom uklonite svu masnoću ili čestice zaglavljene u pukotinama, piše Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...