U Raštanima Gornjim otvoren moderno opremljen dječji vrtić vrijedan 1,5 milijuna kuna

Službenim otvorenjem i blagoslovom svećenika Borisa Pedića te presijecanjem vrpce u kojem su sudjelovala djeca iz vrtića, načelnik općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, ravnateljica odgojno – obrazovne institucije Mirjana Zalović te članovi općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov, otvorili su novoizgrađeni i opremljeni objekt smješten pored škole u Raštanima Gornjim, koji će biti prva stepenica u odgojnom procesu djece. Vrijednost radova koje je provodila Općina Sv. Filip i Jakov skupa s izvođačem iznosila je 535.890,00 kuna, a sveukupna vrijednost projekta sa izgrađenim dječjim i uređenim vanjskim igralištem iznosi oko milijun i petsto tisuća kuna.

“Jako sam sretan što otvorenje ovog vrtića predstavlja još jednu mogućnost da roditelji svoju djecu mogu tijekom dana mogu ostaviti na sigurnom mjestu, gdje će se za njih brinuti obrazovano osoblje. To je od velike važnosti za našu općinu kojoj je cilj zadržati što više obitelji. Realizacijom projekta stvorili su se infrastrukturni preduvjeti za znatno kvalitetnije izvođenje programa predškolskog odgoja i obrazovanja na području Općine Sveti Filip i Jakov i u širem ruralnom području.”, rekao je načelnik Općine Sv. Filip i Jakov, Zoran Pelicarić.

Ravnateljica vrtića, Mirjana Zalović, navodi kako je u vrtić krenula jedna mješovita skupina od 3 do 7 godina te da su jedni od ciljeva ovog projekta bili da se zadovolje potrebe roditelja za smještajem njihove djece, da se djeci osiguraju kvalitetne uvjete, a također da se omogući i otvaranje novih radnih mjesta.

“Ovim projektom ostvarila se dugogodišnja želja, ali i potreba Općine Sv. Filip i Jakov i našeg zaobalja te mještana za izgradnjom novog i moderno adekvatno opremljenog vrtića koji će udovoljavati potrebama djece vrtićke dobi za naselje Gornje Raštane kao i za okolna naselja općine”, rekla je ravnateljica Mirjana Zalović.

 

Kompletno opremljen vrtić

Prostor vrtića sastoji se od vjetrobrana, spremišta, jedne odgojne skupine za djecu od 3 – 7 godina, sanitarije za djecu, sanitarije za osoblje, garderobe za osoblje, prostorije za odgojitelje, distribucijske kuhinje i hodnika, a podrazumijevalo je i nabavu drugih stvari:- stakla za kišobrane, – garderobe, – set oslikanih vrata, – složive strunjače, – motorički tunel, – dječji kvadratni stol, – dječje stolice, – stolice za odgojitelje, – ormar s policama, – kućice za relaksaciju, – mekane sjedalice, – kutni element za relaksaciju, – plastične kutije različitih dimenzija,- ogledala i dekori, – edukativne kocke,itd..

Za opremanje vrtića Općina Sv. Filip i Jakov podnijela je prijavu projekta na LAG natječaj za tip operacije MJERA 8.„Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili širenje lokalnih temeljnih usluga” . Nakon provedenog postupka odabira projekata od strane odabranog LAG-a, utvrđeno je da se ispunjavaju uvjeti i kriteriji propisane LAG natječajem. Procijenjeni iznos potpore iznosio je 247.466,59 HRK.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...