Vakula otkrio prognozu: Uživajte u suncu i 20 stupnjeva. No, zna se i kada dolazi promjena…

Posljednjih dana u Hrvatskoj se pojavilo sunce koje je mnogima odmah popravilo raspoloženje, a Zoran Vakula u novoj HRT-ovoj prognozi najavljuje nastavak lijepog vremena.

“I u subotu u Slavoniji, Baranji i Srijemu vedro, te ujutro svježe, mjestimice i hladno, uz najnižu temperaturu zraka od -1 do 2 °C, pri tlu ponegdje i oko -5 °C, a poslijepodne uglavnom 20 ili 21 °C.

Iznadprosječno topla poslijepodneva nastavljaju se i u središnjoj Hrvatskoj, također uz sunce i vedrinu te slab vjetar.

Ujutro će temperaturni “minusi” biti rijetki, osim, naravno, pri tlu, ali će ranoraniocima ponovno dobro doći višeslojna odjeća.

Poslijepodne pak kratki rukavi.

Mogućnost jake bure

More s temperaturom od 11 do 14 °C onemogućavat će znatniji porast temperature zraka uz obalu sjevernog Jadrana, ali već samo malo dalje od obale tijekom vedrog poslijepodneva sa slabim vjetrom bit će oko 21 °C, u gorju malo svježije.

U noći i ujutro osjetno hladnije, u kotlinama između -4 i -1 °C. I to na 2 metra visine. Pri tlu i niže. Treba upozoriti i na mogućnost lokalno jake bure podno Velebita u noći i ujutro.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije mirnije, uz malo valovito more, te i dalje stabilno, premda ne i vedro kao danas. No, rijetke visoke oblake vjerojatno mnogi neće ni primijetiti.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11 °C, na kninskom i sinjskom području i samo oko -2 °C, a najviša poslijepodnevna za posljednji tjedan ožujka visokih od 19 do 22 °C.

I na jugu Hrvatske razmjerno toplo i sunčano, uz samo ponegdje visoke oblake, te slab vjetar ili čak tiho te mirno ili malo valovito more.

Slijede oblačniji dani, uz sve zamjetniju južinu

Sljedećih će dana – uz jugo – na Jadranu biti većinom vjetrovitije te oblačnije, najprije uz visoke oblake, koji u nedjelju još neće odviše zaklanjati Sunce, zatim i niže, s kojima će se tijekom ponedjeljka povećavati vjerojatnost za kišu – do utorka samo gdjekoju kap, zatim i zamjetniju.

Podjednako i u krajevima uz Jadran, dok će se u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj do utorka zadržati sunčano.

Uz poslijepodnevnu toplinu mnogima bi se moglo učiniti da je kraj travnja ili početak svibnja, a i jutarnja temperatura zraka bit će u porastu”, prenosi Net.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...