Vijećnici protiv prodaje bivšeg prostora HAK-a na Relji; “Nalazi se u centru grada i treba ga oplemeniti, a ne prodati”

Bivši prostor HAK-a još uvijek ne ide u prodaju, odlučeno je tako na sjednici Gradskog vijeća. Naime, Grad pokušava prostor prodati i to već treći put, a nekretnina se trebala prodati zajedno s još pet poslovnih prostora u prizemlju susjedne kuće na adresi Ljudevita Posavskog 1 i 3.

Vijećnik s liste Enija Meštrovića pitao je uvjetuje li Grad namjenu za taj prostor, a vijećnica Adela Frank je istaknula kako je velika razlika između prve i druge procjene za nekretnine. Spomenula je i požar koji je bio u tom prostoru u siječnju, pitajući se je li palež možda bio način da se vrijednost nekretnine umanji.

Vijećnici SDP-a, Akcije mladih i nezavisni bili su protiv prodaje čestica. Kako je rekao SDP-ov Daniel Radeta, prostor se nalazi u centru grada i treba ga oplemeniti, a ne prodati.

-Čestica se prostire na 1700 kvadrata, što nije dovoljno za gradnju koja je tamo predviđena, a predviđena je zgrada za koju treba minimalno 2000 kvadrata. Sporna je i činjenica da na tom zemljištu ima i privatnih vlasnika koji se odnose na stanove iznad poslovnih prostora. Je li Grad stupio u kontakt s tim ljudima i pitao ih za otkup, kako bi se čestica povećala. Shvaćam namjeru grada da profitira. Međutim, taj prostor treba ostati u svrsi javne namjene, rekao je Radeta i dodao kako prostor može poslužiti kao besplatni parking za Polikliniku barem dok se ne riješe Ravnice.

Tomislav Korona, pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom, kazao je kako je svrha prodaje, uprihoditi novac.

– Što se tiče parkinga za Polikliniku, Grad Zadar je započeo razgovore kako bi susjedno zemljište ustupio za parking. Svrha prodaje je, naravno, uprihoditi novac, to je samo jedan vid uprihođenja, nakon toga komunalni doprinosi i naknade, porez na dodanu vrijednost zbog povećanih zapošljavanja i ostalih davanja koja će investitor isplatiti, rekao je Korona.

Pročelnik za financije Ivan Mijolović je rekao kako je iznos od prodaje planiran u proračunu te da će, u slučaju neizglasavanja, trebati korigirati rashode. Unatoč tome, akt nije prihvaćen.

Protiv ove točke je bilo 14 vijećnika, dok je njih 11 (HDZ i koalicijski partneri) bilo za prodaju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...