Vučetić: “O Zadru, usprkos volji Zadra, odlučuje se u Zagrebu i tzv. stranačkom vrhu”

Ministar Oleg Butković prošli je tjedan posjetio naš kraj te dodijelio ugovore za sufinaciranje gradnje luka na području Zadarske županije i grada Zadra te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture.

Ugovorima vrijednim 21 milijun kuna gradit će se luke, sanirati pomorsko dobro i urediti plaže i šetnice.

Tom prilikom kazao je kako “ne omalovažava većinu u Gradskom vijeću, ali da moraju vidjeti što je u interesu Zadra”.

Na te riječi reagirao je predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić poručivši da je ovo dokaz kako se o Zadru odlučuje u Zagrebu.

“Ministar Butković kaže da “ne omalovažava većinu u Gradskom vijeću, ali da moraju vidjeti što je u interesu Zadra”. Ovo je besramno i bezočno javno priznanje da se o Zadru, usprkos volji Zadra, odlučuje u Zagrebu i tzv. stranačkom vrhu, neovisno je li riječ o cesti ili Domu županije. Zadar koji na to pristaje servilan je i jadan. Servilni i jadni Zadrani će u Zagrebu, od Butkovića i Plenkovića, čuti što je to u interesu Zadra. Ja, ali i mnogi drugi, na to ne pristajemo, zato ću sutra uputiti pismo apostolskom nunciju i upoznati ga s otporima Zadrana najavljenoj refeudalizaciji u formi prepuštanja Doma županije Zadarskoj nadbiskupiji. Zaključak Gradskog vijeća je potpisan i upućen je Vladi RH”, napisao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...