Vučetić: “Za vrijeme Stanislava Antića radnici su imali integritet, društvene stanove, dobivali su plaće…”

Povodom smrti Stanislava Antića, u ime Kluba zastupnika Nezavisne liste Zadarske županije, DSU, HNS i HSLS oglasio se Antonio Vučetić.

“Ono što je ostalo iza njega su ideje i vrijednosti grada. Možda se čini da ih više nema, da su nestale ili da su pometene u vremenima promjena, ali s idejama je uvijek tako. Sklone se u nesklonim vremenima, čekaju da neki novi ljudi prepoznaju one koji su im uvijek bili skloni. Stanislav Antić bio je jedan od takvih velikana. U njegovoj viziji radnici su imali integritet i društvene stanove, dobivali su plaće i stvarali obitelji. Vizija Stanislava Antića bili su ljudi; oni najmlađi kojima je bila namijenjena Dječja bolnica, zaposleni i umreženi javnim dobrom u svakom kutku njegovog djelovanja. Možda mu nije bilo suđeno politički djelovati u tim vremenima promjena, ali možda je to zadatak svih nas u našem vremenu. Čini se kako je baš uvijek tako s idejama i vizijama. Uvijek čekaju. Iza Stanislava Antića ostali su nekadašnji zadarski gospodarski div SAS, tada najveća mediteranska nautička marina Dalmacija, Odjel pedijatrije Opće bolnice Zadar, tvornica brodova, jedrilica i jahti SAS Vektor, sjedište današnje OTP banke, Autobusni kolodvor Zadar, Cenmar i najveća komunalna luka na Jadranu, zadarski Uskok. Ostale su također i bezbrojne donacije, i to svima; komu god je trebalo i koliko god je trebalo. Iza Stanislava Antića ostalo je neko ljepše vrijeme s pogledom na budućnost čovjeka, njegovog prostora i načina djelovanja”, napisao je Vučetić.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...