WhatsApp planira promjenu oko videa koja bi mu omogućila da konkurira Telegramu

Svi koji su pokušali putem WhatsAppa poslati neki dulji (ili kvalitetniji) video, shvatili su da to baš i nije lako ni jednostavno. Naime, WhatsApp trenutno ima ograničenje od 100 MB prilikom slanja bilo kakvog videa, fotografije ili nečeg trećeg.

No, to bi se uskoro moglo promijeniti. WABetaInfo, otkrio je kako WhatsApp u Argentini testira mogućnost slanja do 2 GB pute WhatsAppa. Za sad su samo odabrani korisnici, koji su uključeni u beta program na Androidu i iOS-u, u mogućnosti testirati slanje i primanje tako velikih dokumenata.

Trenutno nije poznato hoće li i kad ova mogućnost biti dostupna i običnim korisnicima. Međutim, treba podsjetiti da većina stvari koja uspješno prođe testiranje kod beta korisnika, u konačnici završi kao dio osnovne aplikacije.

Podsjetimo samo da je na samom početku rada WhatsAppa, ograničenje veličine dokumenta koji se može slati, bilo postavljeno na 16 MB. Potom je povećano na 100 MB (za Android) odnosno 128 MB (za iOS).

Pretpostavlja se da je povećanje ograničenja na 2 GB pokušaj WhatsAppa da se nosi s konkurentskim Telegramom na kojem već dugo korisnici mogu slati dokumente upravo do te veličine, piše Zimo.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...