Zadar dobio Zabok, Helbich: “Naši mladi igrači su dobili priliku”

Momčad Zadra jako dobro i energično otvorila je susret i velikom brzinom stigla do vodstva od 21:5 prvenstveno zahvaljujući jako dobroj roli Pavle Marčinkovića.

Gosti iz Zagroja nisu već tad gubili glave već su se dobrom igrom vrlo brzo praktički i vratili u susret pa je tako prednost Zadra iznosila ‘samo’ 31:22.

U nastavku susreta, trener Helbich je usprkos skraćene rotacije (bez ozlijeđenih Brale i Junakovića) iskoristio gotovo pa sve igrače, a u igru tokom prvih 20 minuta susreta jedino nije ušao mladi Antonio Sikirić. Kvalitetu više, uz dužno poštovanje prema liku, radu i djelu ekipe Jakše Vulića, pokazivali su domaćini u drugoj dionici i tako su krajem prvog poluvremena imali prednost od +23 pri rezultatu 56:33.

Bez većih problema igrao je Zadar u nastavku, a gosti su se na minusu od 20-ak razlike polako i udomaćili te su na kraju treće dionice igrači u bijelim dresovima u svojim rukama imali prednost od 77:53.

Nikakva specijalna iznenađenja nije ponudila niti zadnja dionica u kojoj je Zadar dobar dio perioda igrao s petorkom koju su činili mladi igrači Paponja-Sikrić-Buljan-Klarica, a najstariji je tada na parketu bio Antonio Jordano koji je nakon nekoliko minuta igre zamijenio Domagoja Vukovića.

Nešto mlađi Zadar nije prednost održao na onih visokih 20+ poena, ali je po četvrti puta u ovoj sezoni uspješno savladao sve prepreke koje im je donosio susret protiv ekipe Zaboka.

Slavili su ‘plavo-bijeli’ rezultatom 91:76.

Domaćine je do nove pobjede predvodio Dario Drežnjak s 17 koševa i 6 skokova, 14 poena imali su Justin Carter i Dominik Mavra koji je dodao i 9 asistencija i 7 skokova dok je susret uz 9 poena završio Pavle Marčinković. Lovro Buljević s 14 koševa i 10 skokova bio je najbolji u redovima Zaboka dok je dvojac Veljko Budimir – Zvonimir Ćutuk dodao po 13 koševa.

Dario Drežnjak:

‘Jedna uvjerljiva pobjeda što je bilo najbitnije. Od početka smo imali ozbiljan pristup, dali smo sve od sebe kako bi trener mogao raspodijeliti minutažu da ostanemo svježi za sutrašnju utakmicu.’

Srđan Helbich:

‘Lagan pobjeda sve smo odradili kako smo se dogovorili minutažu smo dobro raspodijelili i na kraju su naši mladi igrači igrali i dobili priliku koju su zaslužili, a uz to odmorili smo igrače za sutrašnji susret.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...