Zadar postao bogatiji za dvije bio&bio trgovine!

bio&bio, jedini domaći lanac trgovina na čijim se policama nalazi isključivo 100% certificirana ekološka hrana, od sada pronađite i na dvije adrese u Zadru

Na oduševljenje brojnih ljubitelja zdrave prehrane, bio&bio je otvorio svoja vrata na čak dvije zadarske lokacije: u središtu povijesne jezgre zadarskog poluotoka, na adresi Knezova Šubića Bribirskih 4 te u prizemlju shopping centra, Shopping Capitol Zadar, na adresi Ante Starčevića 5a.

U novootvorenim bio&bio trgovinama, Zadrani će pronaći široku ponudu koja uključuje certificirano organsko voće i povrće te velik izbor biljnih napitaka i ekoloških mliječnih proizvoda uz više od 4000 organskih živežnih namirnica, dodataka prehrani i kozmetike.  Ovaj domaći lanac ima i vlastitu eko farmu, najstarije ekološko imanje Zrno, na kojem se ručno i u malim serijama svakodnevno proizvode kruh i veganske slastice samo za bio&bio trgovine.

Organska ili ekološka hrana – znate li je prepoznati?

Organska je hrana dokazano nutritivno superiornija i sigurnija, pri njezinu se uzgoju ne koriste štetni kemijski pesticidi herbicidi kao ni genetski inženjering. Ne čudi, stoga, što više od 25% kupaca radije bira organske proizvode, ali je činjenica i da ih često ne znaju prepoznati.

Nažalost, trend porasta interesa za organskim proizvodima velika je prilika i za tzv. greenwashing gdje se proizvod bez eko certifikata komunicira kao „zelen“, prirodan, domaći itd., a nalazi se na istim policama na kojima su i eko proizvodi te su kupci u zabludi. Konvencionalni proizvodi moraju biti izdvojeni od proizvoda koji posjeduju odgovarajuće eko potvrdnice. Organski uzgoj podrazumijeva striktna pravila te sustav kontrole eko kvalitete i sigurnosti, koja se potvrđuju certifikatom. Ispravno označavanje, distribucija i komunikacija organskih proizvoda važan je element zaštite potrošača.

– Vjerujemo da je bavljenje organskim proizvodima cjelovita filozofija življenja koja ima ekološke, ekonomske i etičke komponente i beskompromisno smo joj posvećeni, ističe Jadranka Boban Pejić, suvlasnica bio&bio trgovina.

Nova bio&bio trgovina na adresi Knezova Šubića Bribirskih 4 je otvorena od ponedjeljka do petka od 8 do 20 h te subotom od 8 do 14 h, dok trgovinu u prizemlju shopping centra, Shopping Capitol Zadar, možete posjetiti od ponedjeljka do subote od 8 do 20 h. Aktualnosti iz bio&bio svijeta, novosti o namirnicama i ponudi te savjete o održivom življenju pratite na bio&bio  Facebook ili Instagram stranici te na https://www.biobio.hr/

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...