Zadarska županija sufinancirat će uređenje i opremanja 40 dječjih igrališta u svim krajevima županije

Zadarska županija sufinancirat će uređenje i opremanja 40 dječjih igrališta u narednom razdoblju, a za ovu godinu financirat će se najmanje 10 projekata igrališta na području cijele županije.

Pravo na podnošenje prijava imale su jedinice lokalne samouprave (gradovi i općine) s područja Zadarske županije koje provode program/projekt uređenja i opremanja dječjih igrališta na svojem području, a broj prijavljenih projekata već sada je premašio očekivanja te će se sredstva predviđena proračunom sigurno iskoristiti.

Inače, sredstva za pripremu i provedbu Programa za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta planirana su u Proračunu Zadarske županije za 2022. godinu u iznosu od 700.000,00 kn, a aktivnosti koje se njime mogu financirati su izrada projektne dokumentacije; izgradnja/nastavak izgradnje ili nadogradnja objekata; sanacija, rekonstrukcija, adaptacija objekata ili dijela objekata te opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša i uređenje vanjskih terena.

„Ovime ispunjavamo još jedno obećanje – kroz četiri godine sufinancirat ćemo uređenje i opremanje 40 dječjih igrališta igrališta u svim krajevima naše županije kako bi mlade obitelji u slobodno vrijeme imale prostor za aktivnosti sa svojom djecom“, rekao je župan Božidar Longin najavivši da će tijekom godine pokrenuti još nekoliko obećanih mjera i aktivnosti.

„Već smo povećali iznose subvencija za smještaj u privatnim domovima za starije i nemoćne na 800 kuna mjesečno, a uskoro ćemo krenuti s mjerom subvencije stambenih kredita za višečlane obitelji te za deficitarna zanimanja poput zdravstvenog, znanstvenog i IT sektora kao i s mjerom sufinanciranja otvaranja Start up tvrtki. Sve to radimo kako bismo poboljšali kvalitetu življenja naših stanovnika, naravno u suradnji s našim gradovima i općinama“, kaže župan.

Kako stoji u obrazloženju Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam, sukladno ciljevima Razvojne strategije Zadarske županije, a radi poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture Zadarska županija pokrenula je Program za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2022. godinu. Uređenjem dječjih igrališta osigurat će se kvalitetan prostor za druženje djece i odraslih, a djeca će imati siguran prostor za igru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...