Zadra Nova uputila poziv za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti Jadranske Hrvatske

Do 28. ožujka 2022. godine otvoren je Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti Jadranske Hrvatske.

Javni pozivi su prvenstveno usmjereni na poduzetnike koji svojim radom doprinose usmjeravanju regionalnog gospodarstva prema prioritetnim nišama u okviru regionalnih lanaca vrijednosti.

Vizija i misija regionalnih lanaca vrijednosti bit će definirani zajedničkom Deklaracijom o suradnji koju će potpisati dionici mapirani u okviru svakog regionalnog lanca vrijednosti.

Programiranje za novo financijsko razdoblje je pri kraju. Integrirani teritorijalni program novi je operativni program koji posebno ciljano oblikuje potrebe regionalne i lokalne razine. To bi trebalo omogućiti planiranje razvoja specifičnih područja i ulaganja u određene sektore. Dio ovog novog Programa je i Industrijska tranzicija hrvatskih regija, a radi se plan za tri regije – Panonska, Sjeverna i Jadranska. Proces Industrijske tranzicije hrvatskih regija trebao bi doprinijeti konkurentnosti gospodarskih subjekata i omogućiti bolju podršku koju javni sektor pruža privatnom sektoru na domaćem i međunarodnom tržištu te stvaranje boljeg poduzetničkog eko-sustava. Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator i suradnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije bit će podrška u ovom procesu, pojašnjava ravnateljica Agencije ZADRA NOVA, Marina Dujmović Vuković.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje.

Lanci vrijednosti, za koje smo zajednički prepoznali da imaju najveći potencijal za rast u Jadranskoj Hrvatskoj, su:

  • RLV Plavi rast Jadranske Hrvatske
  • RLV Zdravlje Jadranske Hrvatske
  • RLV Pametna industrija Jadranske Hrvatske
  • RLV Zeleni rast Jadranske Hrvatske
  • RLV Uslužni sektor visoke dodane vrijednosti Jadranske Hrvatske.

Glavni cilj Javnog poziva za iskaz interesa je identificirati ključne dionike iz poslovnog sektora koji svojim kapacitetima, resursima i potencijalima mogu i žele doprinijeti stvaranju novih vrijednosti te utvrditi uloge/pozicije dionika u lancima vrijednosti.

Uputa o prijavi

Prijavitelj iskaz interesa podnosi na obrascu koji je dio dokumentacije predmetnog Javnog poziva za iskaz interesa. Prijave se zaprimaju od 28. veljače do 28. ožujka 2022. godine. Potencijalni dionici koji u tom roku ne dostave svoj iskaz interesa za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti neće moći sudjelovati u pripremi akcijskih planova za prioritetne niše u okviru predmetnog RLV.

Više o Javnom pozivu i načinu prijave doznajte na ovoj poveznici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...