Zadrani u mjesec dana policiji predali 9 ručnih bombi, 2 mine, 5299 komada raznog streljiva…

I u proteklom razdoblju policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave zadarske postupali su povodom prijava građana u namjeri za dragovoljnu predaju oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava, kao i u dojavama o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava.

Tako su tijekom mjeseca veljače 2022.godine zabilježene dragovoljne predaje više građana koji su temeljem akcije “Manje oružja – manje tragedija” predali ukupno: 9 ručnih bombi, 2 mine, 2 komada vatrenog oružja te 5299 komada raznog streljiva za kratko i dugo naoružanje.

Iz PU zadarske zahvaljuju građanima na ukazanom povjerenju te pozivaju sve one koji još negdje u svojim domovima drže i čuvaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga dragovoljno predaju.

Također, upozoravaju građane da budu oprezni ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, da ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju. Posebno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu će doći preuzeti opasna sredstva.

Oružje se može predati pozivom policiji na broj 192, nakon čega će policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo.

Anonimnost osobe koja dragovoljno predaje oružje i eksplozivna sredstva je zagarantirana i protiv te osobe se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...