Zajednica Talijana Zadar nudi besplatan vrtić i pomoć djeci iz Ukrajine smještenoj u Zadru ili Zadarskoj županiji

“S obzirom na sve veći broj izbjeglica koje svakodnevno pristižu iz Ukrajine, odlučili smo pomoći djeci koja su svoj novi dom pronašla u Zadru i Zadarskoj županiji. Ukrajinsku djecu smo spremni primiti bez ikakve naknade, kako bismo im omogućili da nastave svoj odgojno-obrazovni proces započet u vlastitoj domovini”, kažu iz Zajednice Talijana Zadar.

Inače, Zajednica Talijana Zadar osnivač je talijanskog dječjeg vrtića “Pinocchio” koji radi u dvije smjene pa je samim time fleksibilniji roditeljima kod usklađivanja njihovih poslovnih obveza i čuvanja djece.

Talijanski dječji vrtić “Pinocchio” započeo je s radom 2013. godine, kao prvi talijanski vrtić na području cijele Dalmacije. Danas su u redoviti desetosatni program upisane dvije mješovite skupine djece u dobi od 3 do 7 godina, a specifičnost je i provođenje dvojezičnih programa putem kojih se njeguje talijanski jezik, kultura i naslijeđe. S obzirom na vještine rada s djecom na više jezika, stručni kadar vrtića lako će u program uklopiti i educirati djecu s ukrajinskog govornog područja.

Vrtić konstantno radi na unaprjeđenju svojih usluga, prostorno-materijalnom kontekstu i stručnoj edukaciji kadrova, a sve u cilju dobivanja statusa eko-vrtića i zelene zastave.

Osim redovitog desetosatnog programa, u sklopu vrtića u popodnevnoj skupini provodi se Montessori program u sklopu projekta “Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.“

Više informacija o talijanskom dječjem vrtiću “Pinocchio” potražite na Internet stranici www.sii-pinocchio.hr/ te na Facebooku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...