Zaželjeli ste se nečeg slatkog? Ova divna slastica osvježavajućeg okusa očarat će i one najizbirljivije

Kiselo-slatka kombinacija okusa za mnoge je čarobna formula pa ako ste se zaželjeli domaćeg kolača s osvježavajućom notom, oduševit će vas ovaj recept koji nije pretjerano kompliciran.

Rijetki su oni koji ne vole kolače s narančom, a ako imate sreće pronaći crvene naranče, onda ćete obožavati ovaj recept.

Sastojci

3 crvene naranče

150 g pšeničnog brašna

3 jaja

100 g smeđeg šećera

100 g maslaca

10 g kvasca u prahu

150 g bijelog šećera

150 ml vode

Priprema

Operite i narežite na tanke ploške dvije crvene naranče. U lonac stavimo vodu i bijeli šećer, stavimo grijati na vatri dok ne počne dobivati ​​boju. Zatim dodajte kriške naranče i pustite da se karameliziraju. Maknite ih sa strane.

Nakon toga u velikoj zdjeli umutite jaja sa smeđim šećerom dok ne postanu pjenasta. Dodajte maslac, brašno i kvasac, piše Tportal.

Dodajte mrvicu soka od naranče i malo naribane korice. Dobro izmutite. Zagrijte pećnicu na 180ºC, a kalup obložite papirom za pečenje i na dno stavite karamelizirane kriške naranče.

Dodajte tijesto i pecite oko 35-40 minuta. Izvadite iz pećnice, pustite da se ohladi i kolač okrenite na tanjur ili pleh. Ukrasite kriškama naranči i vanilin šećerom po želji. Izrežite i poslužite. I u slast!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...